Hocus… pocus… tipografus

  Sau cum se poate transforma ceva in altceva pierzandu-se ceva-ceva pe traseu, in dispret fata de legea conservarii energiei, care spune ca nimenic nu se pierde, totul se transforma.

  Sa zicem ca un ziar pleaca spre tipografie in varianta A. Si dupa cateva telefoane, discutii si alte alea, ajunge in varianta B.

  Stimati spectatori, va rugam sa observati coltul din dreapta-sus. Cel incercuit cu albastru.

  cum-trebuia-sa-apara.jpgIn varianta A era o trimitere spre un articol numit Peste 150 de miliarde “rase” dintr-un condei. In varianta B, cea care iese din tipografie, apare o trimitere la un articol numit … nici nu mai conteaza cum, important este ca e un alt articol.

  Asa e, ati ghicit, articolul cu cele 150 de miliarde nu a mai aparut in ziar.

  Si daca ati presupus ca fusese scris de mine, ati ghicit din nou.

  cum-a-aparut.jpgSi era vorba despre o magarie pusa la cale de Primaria Bacau, prin care, fara nicio motivatie, o expertiza contabila care spunea ca niste investii ale CET care sunt acum trecute in domeniul public valoreaza 220 de miliarde este desfiintata si se trece spre aprobare o suma de numai 70 de miliarde.

  Ideea e ca nici macar nu era o exclusivitate, asa ca subiectul a aparut azi in toata presa locala. Sau, ma rog, aproape.

  Later edit Romania libera mi-a publicat textul fara sa schimbe niciun cuvant…