Made in Romania

made in romaniaFaptul ca autoritatile trateaza romaneste o problema care de acum este europeana – taxa pentru prima inmatriculare – ma face sa ma gandesc ca Guvernul practic nu-si da seama ca de aproape o luna suntem membri UE. Cu drepturi dar si cu obligatii.

Dar nu, Guvernul stie ca suntem in UE, dtie ca are de respectat niste reglementari comunitare. Pur si simplu nu-i pasa. Exista anumite interese legate de importul de masini noi si Guverneanu stie ca nu mai pupa alt mandat si incearca sa suga cat poate acuma.

Apres moi le deluge. Dupa mine potopul. Asta pare sa fie filosofia calauzitoare a Executivului. Si o sa spun acum o chestie care, poate, ar suna aiurea. Cearta dintre premier si presedinte este posibila din cauza ca PSD este prea slab ca sa conteze pe scena politica.

Daca ar fi existat o Opozitie mai puternica, cei doi nu si-ar fi permis luxul sa se certe ca la usa cortului pentru ca ar fi dat sansa PSD sa creasca.

Insa, la ora actuala PSD pare ca nu exista. Se complace in niste jocuri ciudate, cu suspendarea presedintelui, insa s-a invatat sa joace numai la TV.

E drept, alegerile prezidentiale au fost castigate in 2004 cu televizorul si ziarele. Insa lucrurile s-au schimbat, dupa parerea mea.

Romanii prefera sa se uite mai degraba la Monica Gabor Columbeanu decat la dezbateri televizate, la stiri politice.

Imi aduc aminte de niste talk-show-uri de prin 2000 – 2001, despre care vorbea toata lumea pe strada. Acum ce dezbateri televizate mai exista? OTV, Nasul, si altii de seama lor, in emisiunile carora vin tot felul de potentati, pseudo-vedete si penali.

Revenind, scandalurile date la TV nu vor avea priza decat la electoratul rural, care e putin “defazat”, in sensul ca abia acum incepe sa creada ce se spune la TV, ceea ce in mediul urban se intampla prin 2003-2004.

Guvernul incepe sa aiba o mare problema: i s-au terminat tapii ispasitori. In 2004-2005 calul de bataie a fost PSD-ul. Care era vinovat si pentru inundatii si pentru seceta si pentru coruptie si pentru cheltuielile mari ale bugetului. (Aderarea a fost in schimb meritul Aliantei…)

Deja din 2006 treburile au inceput sa se schimbe. Au aparut baronii lor, coruptii lor, tunurile trase de ei. Toate astea nu mai pot fi ascunse sub pres.

Si s-a gasit alt vinovat: PNL. Care le incaseaza de nu se vede.

In schimb PD si proaspatul PLD – curati ca niste prunci. De ei nu s-a atins DNA nici macar cu o floare.

Si, apropo de DNA, cei arestati si cercetati incep sa fie eliberati si scosi de sub urmarirea penala.

Din pacate pentru justitia lu’ duduia Monica.

2 COMENTARII