16 ianuarie 2025

O stire pe care nu o s-o vedeti in presa centrala: NUP pentru Sechelariu

Dumitru Sechelariu, informeaza despre decizia DNA de scoaterea sa de sub urmarire penala in cazul privatizarilor Letea, Transport Public si General Proiect.

Conform extrasului din Rechizitoriul dosarului de urmarire penala 3/P/2005, “nu se poate retine vreo stare de fapt in sarcina inculpatului Dumitru Sechelariu care sa contureze elemente constitutive ale infractiunii prev. de art. 10din Legea 78/2000. Pe cale de consecinta, urmeaza a se dispune scoaterea de sub urmarire penala”.

Sa recapitulam: Sechelariu e acuzat, arestat si incatusat. Sta vreo doua luni la parnaie. Si acum vine DNA si spune: „Sorry, incetam urmarirea penala”.

Eu nu mai inteleg nimic.

In stilul asta oricine poate fi luat si bagat la zdup, anchetat si dupa ce afacerile i se busesc, sa fie eliberat.

Si stiti ce e cel mai interesant lucru? Ca ziarele centrale care l-au prezentat pe Sechelariu cu catuse la maini pe prima pagina nu sunt interesate de subiectul cu incetarea urmaririi penale. Ce-i drept, da cam prost pentru campania anti-coruptie.

COMUNICAT

In 2005, procurorii Parchetului National Anticoruptie, actualmente DNA, au inceput urmarirea penala impotriva omului de afaceri Dumitru Sechelariu ca urmare a unor presupuse ilegalitati in ceea ce priveste achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al S.C. Letea S.A, precum si in ceea ce priveste privatizarea societatilor Transport Public si General Proiect.

Pentru a ancheta aceste pseudo-ilegalitati a fost adus special la Bucuresti si Bacau, detasat doua luni (oare la insistentele d-lui Boc?!), procurorul Ioan Irimie, seful PNA Cluj si totodata seful teritorial al PNA pe zona Ardeal.

Miza anchetei penale pentru sus numitul procuror era functia de procuror general al României. Desi am fost retinut 44 de zile in baza unui mandat abuziv, retinerea a fost prelungita cu inca 24 de ore fara vreo justificare legal-procedurala, pentru ca procurorul Irimie nu reusise inca sa ma incrimineze si mai avea nevoie de timp sa adune probe.

In ciuda eforturilor, datele din dosarul de cercetare penala au demonstrat ca acuzatiile aduse au fost nefondate.

Cu toate acestea, acelasi procuror care a instrumentat dosarul a precizat ca nu are nevoie de probe si ca ma tine inchis pentru ca, citat dintr-o mentalitate comunista, „asa vreau eu“, fapt consemnat si in declaratiile care au stat la baza intocmirii rechizitoriului.

Insusi rechizitoriul, desi intocmit tendentios, confirma in rezolutia data in Rechizitoriul 3/ P/ 2005 ca „din probele administrate, nu rezulta stari de fapt care sa releve savârsirea vreunei infractiuni in ceea ce priveste privatizarea SC Letea SA, Transport Public si General Proiect“.

Mai mult decât atât, procurorul Ioan Irimie a fost destituit pe motiv de incompetenta si scos din sistem de seful DNA, Daniel Morar, dupa ce a verificat dosarul in care eu eram cercetat. Dupa mai bine de un an si jumatate, aceeasi institutie, care in 2005 incepea urmarirea penala impotriva mea pentru modul in care au fost privatizate cele trei societati, confirma, la insistentele mele repetate, prin Dosarul 28/ P/ 2006 din 24 ianuarie 2007, ca „nu se efectueaza urmarirea penala in legatura cu aceste societati comerciale“.

Desi a fost demonstrat faptul ca privatizarile au fost realizate intocmai in conformitate cu legile din România, de la inceputul cercetarilor si pâna astazi, toate cele trei societati au suferit in ceea ce priveste credibilitatea in relatiile cu tertii si partenerii de afaceri, dar si din punct de vedere financiar, fiind etichetate in fata bancilor cu sintagma de „RISC REPUTATIONAL“.

Drept urmare, informatiile false aruncate pe piata, au avut scopul final de a crea «UN FALIMENT», de a ma lovi in latura economica a afacerilor (dar despre aceste fapte vom mai discuta la timpul potrivit) in fata institutiilor bancare, a comunitatii de afaceri, precum si in cea a opiniei publice. In continuare, imi exprim increderea in justitia din România, mai ales ca acum legile românesti sunt pe cale sa se alinieze la o legislatie moderna si europeana.

Dumitru Sechelariu

sursa: observatordebacau.ro

Răzvan Bibire este licențiat în marketing și dispune de o experiență de peste 25 de ani în media. De-a lungul carierei sale, a acoperit subiecte sociale, politice și economice, atât în media locală, cât și în cea națională. În paralel, a creat și dezvoltat blogul „Contrasens”, care se bucură de o vechime de aproape 20 de ani.

Alte titluri