Aferim, Europo, citiram gresit lejile tale…

  1
  18

  Daca nu am trai in Romania am avea timpul ocupat cu altceva. Poate am compune toti muzici simfonice, poate am colectiona timbre sau am astepta sa ne cada para malaiata.

  Autoritatile statului nostru unitar si national au dat cu oistea-n gard si le-a placut ce-a iesit. Asa ca au trecut totul pe foc automat si fac concurs de interpretat legislatie europeana.

  Treaba ar fi umoristica daca nu ar produce si victime colaterale: idiotii aia de muncesc de se spetesc ca sa aiba domnii de la Bucuresti pe cine pune pe drumuri.

  Bunaoara, treaba cu transhumanta.

  romanian shepherd

  După ce săptămâna trecută preÅŸedintele Autorităţii NaÅ£ionale Sanitar Veterinară ÅŸi pentru SiguranÅ£a Alimentelor (ANSVSA) declara că “transhumanÅ£a este ilegală”, iar amenzile pentru transportul ilegal al animalelor sunt cuprinse între 1000 ÅŸi 3000 de lei, astăzi ANSVSA a emis un comunicat în care se precizează că Autoritatea nu a emis acte nomative care să reglementeze procesul de transhumanţă.

  Prevederile legale privind transhumanţa şi mişcarea animalelor se regăsesc în Regulamentele europene nr. 1782/2003, nr. 1257/1999, nr. 1/2005, iar legislaţia UE, transpusă în legislaţia naţională, cuprinde prevederi referitoare doar la bunăstarea animalelor transportate cu mijloace de transport (rutier, feroviar, aerian, naval). Sursa

  Adica legea europeana nu zicea nimica ca baciul vrancean si cu cel muntean sa nu mai poata trece cu turma prin tara lu’ Papura Voda. Ci doar ca, daca le trece pe sub cusma sa-si care oile si magarii cu masina, sa nu chinuie bitele dobitoace.

  Dar s-au gasit niste destepti de la Bucuresti care si-au dat cu presupusu’, au inmuiat deshtu’n gura si l-au ridicat in sus sa vaza de unde bate vantul. Dupa aia au dat cu banul si au zis: asta e, frate, interzicem trecerea oilor prin tara. Le pastram pe toate la Bucuresti, la Palatul Victoria.

  Alta faza interesanta este cu trusa medicala pe care trebuie sa o ai in masina. Iaca, si aici se schimba modificarea:

  Ministerul Sănătăţii propune eliminarea din trusa medicală a cinci obiecte. Primul este garoul, care, dacă nu este utilizat cum trebuie, susţine ministerul, poate duce la moartea lentă a rănitului.
  Pipa Guedel este şi ea considerată periculoasă. Instrumentul poate fi folosit doar de cei care au absolvit un curs de specialitate, de patru săptămâni.
  Ministerul nu este de acord ca în trusă să existe vată medicinală, pentru că nu e indicat să fie pusă pe o rană deschisă.
  Nici spirtul şi rivanolul nu sunt bune, spune ministerul. Aceste soluţii nu pot fi aplicate pe rana deschisă.
  În consecinţă, noua trusă care să corespundă normelor UE, va conţine doar pansamente, faşe elastice, leucoplast şi foarfece cu vârfuri boante. Sursa

  Destepti, sunteti, frati romani! Dupa ce o tara intreaga de soferi au cumparat trusele medicale de la firma lu’ fiul lu domnu secretar de stat, iaca vine Ministerul Bolnavilor si ne da peste nas: fraierilor, v-am facut-o! N-aveati nevoie de trusa aia. Puteati sa va luati de la farmacie de doi lei fese si leucoplast.

  Treburile astea imi amintesc de tzepele similare de prin ’96-2000.

  1 COMENTARIU