Doi jurnalisti agresati. Cateva semne de intrebare

5
10

Dupa cum, probabil, veti citi in presa de maine, doi jurnalisti de la cotidianul Monitorul de Bacau se plang ca au fost agresati de primarul si viceprimarul comunei Dofteana.

Fapta s-ar fi petrecut pe la orele 20.30 luni seara, in comuna Dofteana, sub ochii unui echipaj de la Politia Rutiera din Onesti.

Agresorii ar fi iesit dintr-o carciuma in care primarul si viceprimarul ar fi iesit la baut.

Cazul ridica multe semne de intrebare.

Politia spune ca la numarul de urgenta 112 s-ar fi primit un telefon anonim prin care se anunta ca intr-o carciuma din Dofteana se afla mai multe persoane care consuma bauturi alcoolice si care urmeaza sa plece bauti la volan.

Culmea, reporterii s-au aflat si ei in zona, pentru acelasi caz. La ora 20.30, cam greu, totusi, sa plece reporterii pe teren la un subiect care sa nu fie eveniment (incendiu, bomba, accident cu mult sange), ci doar o panda.

Al doilea aspect: ziarul Monitorul de Bacau apartine sefului PD Bacau iar primarul si viceprimarul de la Dofteana – sunt la PSD.

Al treilea aspect: primarul sustine ca reporterii de la Monitorul l-ar fi “vanat” prin comuna toata saptamana trecuta, facand presiuni sa se inscrie la PD.

Al patrulea aspect: primarul de la Dofteana este operat la stomac si nu poate consuma bauturi alcoolice iar viceprimarul are proteza la picior si nu poate lovi, cum sustin ziaristii ca s-a intamplat.

Al cincilea aspect: suspecta aparitia echipajului de la circulatie in urma acelui telefon anonim. Vreau sa vad si eu un echipaj de politie care se duce sa supravegheze o carciuma din care se presupune ca vor iesi niste tipi bauti care se vor urca la volan.

In fine, cu tot respectul si compasiunea pentru agresiunea suferita de colegi, cazul are prea multe semne de intrebare.

5 COMENTARII

 1. razvan, inca ceva lucruri cu semne de mirare intrebare:
  -de cind directorul monitorului, un baiat altfel simpatic, care nu a csris niciodata o stire sau o nota, e ziarist de anchete?!
  -de cind doi rpz ai unui cotidian documenteaza, ancheteaza etc la 20.30 un subiect”delicat” intr-o comuna la zeci de km de sediul redactiei, mai ales ca “anonimul” care stia de sitatia din dofteana a anuntat doar ziarul celor doi?! daca era o bomba , din peste zece organisme locale, ar mai fi aflat cineva, nu? sau… nu?!
  -comisaRUL alexa a declarat ca “in urma unui apel anonim” a trimis o echipa de la pol onesti in zona. ha ha. parca domnul alexa declara la atop, in c presa, ca nu raspunde niciun politai la apeluri “anonime” sau “prietenesti”. citat din desteptarea. dl alexa a incalcat primul (oficial) propria-i declaratie. asta ce inseamna? cumva ca la celalat capat al firului era vreun secretar de stat cu functie de sef de judeteana la un partid al carui fiica detine controlul actionariatului la un ziar unde, intimplator, evident, un ziarist o ia pe cocoasa prin santuri la dofteana(ca celalat e clar, nu e ziarist)?
  Cam multe intimplari, nu crezi, inclusiv cea ca ramona jitaru e fetita lui tata viceprimar pe la geoseni?! asta o stiai? vb lui badea, tara asta ne maninca tot timpul.

 2. ehe, chiar ma intrebam cine o sa incerce sa il apere pe nea primaru’ PSD de la Dofteana, care s-a ofticat asa de tare ca a luat ziaristii la caftit. Cititi investigatile din Monitorul realizate cu documente beton…Interesant si ce a scris domnu ziarist, cu multe semne de intrebare care pana la urma pun un mare semn de intrebare asupra “articolului” si e interesant si ce a scris domnu celalat la comentarii … miroase putin (mai mult) a panica psd…:))) hehe.. o fi important primaru asta de incearca oameni “grei” sa il scape de bratari…da e tare greu. Inseamna ca se confirma multe. E bine asa. Continuam impreuna:))))))))

 3. fara gluma, cititi declaratiile comisarului sef alexa care s-a autosesizat ” de la un apel anonim”! adica. oameni. te suna unu cu “apel ascuns” si te utosesizezi!!! cind in mod normal, ca simplu cetatean nici nu raspunzi la apel. da’ daca la telef comisarului alexa scria “nistor-pd” alias blaga minsitru administratie, oare refuzai apelu? poate nu, da cu un gram de intelighentza nu anuntai in presa ca “te-ai autosesizat de la pelus anonimus”. plus ca prostucu de nistor mai si declara in ziaru lui cu poza mare vrute si nevrute, oricum fara semnatate. pakt de cei care nu gasesc balantza intre serviciu si interese. hai dinamo