Presa la control!

  Inainte de 2004, se stia clar: Desteptarea e a lui Sechelariu, deci va scriue de bine despre el; Ziarul de Bacu este cu Opozitie, si-l va critica pe Sechelariu iar Monitorul de Bacau, chiar daca nu conta ca si tiraj, tragea tot in Sechelariu, ca “fiinca” este a sefului PD.

  Gazeta de Bacau, ca si saptamanal, tragea in toti care nu-i dadea bani.

  A venit 2004. Momentul reintoarcerii la “normalitate”, cum a promis noul primar.

  Iar normalitatea a insemnat la inceput interzicerea accesului presei in Primarie; dublarea numarului de gardieni care pazesc institutia, si, una din cele mai “rafinate” metode de control, daca te lasa sa intri in Primarie, aveai voie sa umbli prin cladire doar cu un gardian pe urme.

  Timpul a trecut. Astazi nu mai exista cotidian care sa-si poata permite sa critice activitatea primarului sau sa prezinte unele aspecte negative.

  Monitorul de Bacau este “din Alianta”, si nu scrie decat ce e aprobat de seful de la PD.

  Desteptarea… hm. A observat cineva ca Primaria s-a retras din procesul cu Sechelariu? Ei bine, Desteptarea nu mai scrie nimic rau de Stavarache.

  Ziarul de Bacau…nici aici nu mai este voie din motive ce tin de contractul patronului cu Primaria.

  A, a mai aparut saptamana trecuta un cotidian, Informatia. Care e un fel de Mesagerul reloaded (Mesagerul e ziarul Primariei). Patron este un consilier judetean care are mai multe contracte cu Primaria, inclusiv unul printr-o verisoara pentru montat gardulete metalice prin oras.

  E clar ca nu va scrie nimic rau de Stavarash…

  Saptamanalele mai incearca sa-l impunga pe primar. Din trei, unul este al conservatorilor, deci liniste si pace.

  Celelalte doua mai scriu dar, in Bacau, baza presei o constituie cotidianele.

  Asa ca presa este controlata bine.

  Cine spunea ca PSD-ul controleaza mass-media? Ce facea PSD pana in 2004 e nimic in comparatie cu ce se intampla astazi in Bacau.