S-a deschis Cutia Pandorei

0
30

Ziarul Monitorul de Bacau a dedicat in editia de sambata nu mai putin de trei pagini pentru a besteli un ziarist de la un ziar concurent care publicase o analiza referitoare la modul in care patronul foloseste ziarul pentru a forta primarii sa se inscrie in PD.

Nu este un secret pentru nimeni ca secretarul de stat Vasile Nistor, seful organizatiei judetene PD Bacau, foloseste ziarul Monitorul de Bacau pentru a-i mustrului pe dusmanii politici. Ultimul caz s-a lasat cu ceva vanatai la adresa a doi “ziaristi” de la Monitorul, care au acuzat ca ar fi fost batuti cu bestialitate de primarul si viceprimarul unei comune bacauane.

pag1.jpgLa randul sau, primarul a acuzat ziaristii ca ar fi facut presiuni, inclusiv prin articole de gazeta, sa-l determine sa treaca de la PSD la PD. Cazul isca in continuare multe discutii deoarece exista multe coincidente care au ramas nelamurite.

Si o intrebare pertinenta: ce cauta directorul ziarului intr-o documentare nocturna la un subiect lipsit de importanta (panda unui primar care se presupunea ca va pleca baut la volan)?

Intrebarea isi gaseste raspunsul foarte logic daca avem in vedere ca directorul ziarului este si presedinte al organizatiei judetene de tineret a PD si viceprepresedinte al Biroului Permanent municipal al partidului.

pag9.jpgEste o functie importanta in ierarhia de partid.

Acest lucru, impreuna cu altele, a fost subliniat intr-o analiza aparuta in ziarul Desteptarea. A doua zi, Monitorul aloca nu mai putin de trei pagini rafuielii cu ziaristul “nesimtit” care a indraznit sa scrie impotriva patronului publicatiei: prima pagina, pagina 3 – de “opinii” si o pagina de “interior”, in care un individ isi exhiba neuronii pe acest subiect.

Printre alte chestii, ziaristului de la Desteptarea i s-a reprosat ca are “burta de camionagiu”.

Pana acum in presa locala functionat un fel de armistitiu: “scrii despre patronii mei, dar nu am nimic cu tine, ca ziarist”.

pag3.jpgAcest armistitiu tocmai a fost incalcat de Monitorul. Practic, ei au deschis Cutia Pandorei; de acum inainte, orice ziarist poate sa se astepte la un atac brutal din partea angajatilor vreunui patron de presa.

Maine – poimaine scriu baietii astia si despre burta mea…

Si cine s-a gasit sa scrie…

Niste ziaristi care nici numele nu si-l stiu scrie (semnatarul editorialului care citeaza din Biblie si-a stalcit semnatura), redactori-sefi adjuncti facuti la apelul de seara, ziaristi care au aparut de juma’ de an si se cred mari vedete…

Mai, baieti, mergeti voi intai pe la scoala, ca va lipseste, capatati putina experienta in presa si apoi incercati sa aruncati cu laturi.

Ca sa nu mai spun, ca, doar cu o saptamana inainte, la o intrunire cu breasla, in cadrul Galei Presei Bacauane, chiar redactorul – sef al Monitorului a ridicat problema “baietilor” care scriu de frica patronului contra inamicilor acestuia…