De la Pantera Roz

  Suntem in situatia din povestea lui Pacala in care cetatenii se hotarasc sa-l inece iar ghiudusul sta linistit pentru ca nataraii se cearta unde e apa mai multa-la deal sau la vale?

  Decit sa muncim,mai bine gasim un subiect de disputa si stam la taclale pina trece vremea dupa care ne lamentam ca n-avem noroc pe lume si strainii ne vor raul.

  Cu votul asta uninominal e o poveste:la noi in localitate,alegem uninominal primarele de atita amar de vreme si n-am simtit niciodata ca putem sa-l controlam.

  Invariabil,dupa un an doi de mandat,il regretam pe precedentul (va dati seama ce “calitati” au) si n-am auzit ca din bun simt sau alte considerente sa fi avut macar intentia de a deminsiona vreunul sau ca poporul a facut presiuni asupra lor controlindu-le activitatea.

  Pe de alta parte,ce reprezentativitae,ce participare activa a electoratului cind noi nu avem curajul opiniei si nu participam nici la sedinta Asociatiei de locatari sau la scoala la cea cu parintii?

  Pe asta se bazeaza toti cei alesi- poporul e bun cind baga votul in urna si la revedere,peste patru ani.Pina atunci,nici un deranj.

  Comentariu la un editorial din Gandul

  2 COMENTARII