Cum as face un film in Romania

  0
  22

  Cred ca ati vazut filmele cu batai si impuscaturi in care un tip decide sa se razbune pe toata lumea si impusca tot ce prinde.

  Eu l-as adapta pentru Romania in felul urmator:

  Personajul principal primeste factura la gaze.

  Toata iarna fuse o primavara blanda, nu tu zapada, nu tu frig, dar factura ii veni la fel ca iarna trecuta.

  Omul se duce la firma de gaze la relatii cu clientii si i se explica faptul ca nu-i normal sa se plateasca exact cat consuma; normal este ca firma sa faca o medie a consumurilor din anii trecuti si sa emita factura pe aceasta medie urmand, ca la anul, sa faca media cu iarna asta blanda.

  Omul zice: Dar nu mi se pare corect sa platesc ce nu am consumat. Tipa de la relatii cu clientii ridica din umeri si omul se duce in audienta la seful acesteia. La un tip cu urechea prinsa in hand-free-ul de la mobil, care scria ceva cu un stylus pe un palm si care-l priveste in sictir.

  Si care la fel de sictirit ii explica faptul ca nu e normal sa plateasca numai ce consuma. Ca n-ar mai fi bani pentru sediile luxoase, masinile cu fite si salariile babane.

  In acest moment, omul ar scoate o grenada si i-ar baga-o in gura omului sictirit, ar trage cuiul si ar iesi repede pe usa.

  Dupa aia s-ar duce la o banca – oricare – la care isi plateste de obicei rata. Si la care din cinci casierii e deschisa numai una la care sta toata lumea la coada.

  Acolo ar sta de vorba cu directorul caruia i-ar gauri rotulele cu un glont de 7,62, de la un kalashnikov facut din bucati, cu piese furate de la uzina de armament.

  Dupa care s-ar duce la Casa de Sanatate, la Pensii, la sediul de incasari pentru taxele si impozitele locale, precum si in alte locuri, unde ar lasa cate o amintire de asta.

  Iar finalul ar fi apoteotic: omul castiga la loto si emigreaza pe o insula in Pacific unde sta toata ziua la soare si prinde pesti de pe barca sa.

  Din cand in cand ar arata cu degetul spre Romania. Cu degetul mijlociu.