Juristii lu’ peste si prefectul de Dolj

  In mod cu totul surprinzator juristii lu’ dom’ prefect de Dolj au descoperit ca intreg Consiliul judetea s-ar afla in incompatibilitate.

  De ce ?

  Juriştii Prefecturii Dolj au făcut recent o descoperire-şoc: toţi cei 34 de consilieri judeţeni, în frunte cu preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi, se află în incompatibilitate de mai bine de doi ani şi ar trebui demişi de prefectul Nicolae Giugea. Juriştii au sesizat abia acum incompatibilitatea calităţii de ales local cu cea de acţionar la societatea comercială Lucrări de Drumuri şi Poduri SA, o societate patronată sută la sută de Consiliul Judeţean Dolj.

  Scandalul a pornit de la vizele de nelegalitate puse de juriÅŸtii Prefecturii Dolj pe trei dintre hotărârile legislativului judeÅ£ean, care priveau activitatea unei societăţi comerciale al cărei acÅ£ionar unic este CJ Dolj. ÃŽn hotărârile cu pricina, cei 37 de consilieri judeÅ£eni, constituiÅ£i în Adunarea Generală a AcÅ£ionarilor societăţii Drumuri ÅŸi Poduri, decideau anumite măsuri financiare de redresare a societăţii. “Calitatea de ales local este incompatibilă ÅŸi cu cea de acÅ£ionar semnificativ la o societate comercială înfiinÅ£ată de consiliul local, respectiv de consiliul judeÅ£ean”, menÅ£ionează juriÅŸtii în referatele trimise pe adresa Consiliului JudeÅ£ean ÅŸi a prefectului Nicolae Giugea, menÅ£ionând articolul 89, aliniatul 1 din Legea 161/2003. JuriÅŸtii susÅ£in că încă de pe 23 septembrie 2004 consilierii judeÅ£eni au devenit incompatibili, atunci când au hotărât în plenul Consiliului că instituÅ£ia “va exercita atribuÅ£iile Adunării Generale a AcÅ£ionarilor la SC Lucrări Drumuri ÅŸi Poduri SA”.

  Sursa

  Daca ar fi dupa mine, eu as demite imediat juristii care au scornit o asemenea enormitate. Si pe prefect pentru prostie antologica.

  Pentru ca, desi consilierii sunt in AGA, ei nu sunt actionari, ci doar reprezentanti ai actionarului, care este Consiliul Judetean.

  Consiliul Judetean este proprietarul firmei si isi desemneaza niste reprezentanti in AGA. Dar acestia nu detin actiuni, pentru ca actiunile sunt ale Consiliului Judetean, care reprezinta populatia judetului, adica poporul. 🙂

  Nefiind actionari, nu au cum sa fie incompatibili.

  End of story.