Cartele de acces

  2
  30

  Cica este ordin de laMinisterul Educatiei ca accesul elevilor in scoli sa nu se mai faca decat pe baza de cartela electronica. Drept urmare, scolile trebuie sa-si cumpere neaparat cititoare de cartele.

  Ia sa vedem, cine a facut recent un import de aparate de astea? Sau care firma tocmai le asteapta sa soseasca?

  Dar nu pe subiectul asta vreau sa insist. Faza cu cititoarele de cartele mi-a amintit de o initiativa luata acum doi ani de directorul ziarului Desteptarea.

  Prima decizie importanta dupa ce a fost pus in functie a fost sa plateasca vreo 60-70 de milioane unei firme ca sa instaleze o usa cu cartela la redactie.

  [cu banii aia se puteau lua lejer vreo zece calculatoare pentru redactie, ca plangeai pana scriai un text pe 386-le din redactie]

  Fiecare redactor avea propria cartela, cu cod, ca sa vaza dom’ director, cine intra si cine iese pe usa, la ce ore, si asa mai departe.

  Un singur lucru nu a luat in calcul directorul: ca sa te duci la buda, trebuia sa treci pe la usa cu cartela. Asa ca rezultatele au fost date peste cap de acest mic amanunt.

  Directorul n-a rezistat prea mult in functie. Dupa cateva luni a fost inlocuit. Nici usa cu cartela nu a rezistat mai mult. Cu un sut bine plasat, noul director i-a busit mecanismul. Lui nu-i daduse nimeni cartela si nu putea intra in redactie.

  2 COMENTARII