De ce tace Basescu?

Multa lume se intreaba acum de ce Basescu e asa de linistit. De ce nu mai face bai de multime, de ce nu mai scoate vorbe de ocara, in general, de ce sta asa linistit cand toate jucariile pe care le avea s-au stricat pe rand iar ceilalti copii, carora le-a turnat dulceata in galosi si le-a pus praf de scarpinat dupa gat, au plecat sa se joace in alta parte.

“Sigur pregateste ceva” – se insinueaza o idee printre politicieni. PD-istii mustacesc a speranta. “Trebuie sa ne scoata din situatia asta, Sigur va iesi cu o bomba” – isi zic ei.

basescuEu zic ca nu. Parerea mea e ca domnul presedinte al tuturor romanilor este ca un boxer incoltit intr-un colt al ringului, incapabil sa mai reactioneze la loviturile aplicate de adversar.

Ce sa mai faca? Scenaristii l-au parasit. Cei care l-au ajutat cel mai mult – cei doi Saftoiu – si-au luat un “la revedere” hotarat.

Executanti? Monica Macovei fu remaniata fara pic de mila si fara a se tine cont de fasoanele unor europeni.

Dupa ce nemtii au atacat Uniunea Sovietica, Stalin s-a retras la o cabana si a baut zile in sir. Timp in care Armata Rosie, ramasa fara coordonarea “tatucului” si fara generalii decimati de Stalin, incasa bobarnace de la nemti. Stalin nu putea sa inteleaga cum de amicul sau Hitler, cu care impartise frateste Polonia, a putut sa-i faca una ca asta.

Cine are urechi de auzit, sa auda!

1 COMENTARIU

  1. Am asteptat ca tema discursului sa fie una de actualitate sau macar importanta. Nu a fost asa. Presedintele a aruncat cu venin in parti ale societatii romanesti. A acuzat noul guvern ca fiind ultraminoritar, constitutia ca nu e perfecta, votul ca nu este uninominal, baietii destepti din energie, pe Tariceanu dar mai voalat si pe toata lumea in general. Numai el singur e ca un far ce lumineaza negura vietii noastre politice !