Nu stim sa scriem ziare dar nici sa le citim

0
24

Romanii se pricep la toate, inclusiv sa scrie in ziare si sa le citeasca.

Ce poate fi mai usor, veti zice, decat sa citesti un ziar. Ei, bine, dupa ce termini de citit un articol, iti vine sa comentezi. Iar daca articolul l-ai citit pe web, iar ziarul in cauza permite postarea de comentarii, te apuci de comentat.

Pentru cine are timp de pierdut din belsug, e cu adevarat haios sa citesti nu articolul in sine, cat comentariile pe care le-a generat.

Pentru ca romanii se pricep sa comenteze. Orice. Dupa ce termina de bagat autorul in ma-sa si il trec prin diferite grupuri de interese (patron, afiliere politica, chiulangiu de la scoala), cititorii incep sa-i explice acestuia cum sta de fapt treaba.

Iar dupa ce termina cu autorul, invariabil se aduce in discutie Basescu. Pro sau contra.

Daca Basescu se nastea in Palestina, acum vreo 2.000 de ani, avea mari sanse sa fie considerat Mesia.

Basescu se pricepe si el la toate (e roman, ce naiba) si e un panaceu la toate problemele cu care se confrunta aceasta natie.

newsDe aceea este invocat mereu pe forumuri. Daca ai ceva de reprosat presedintelui, vai si amar de tine. Sar in sus talibanii. Adica cei care primesc ordin de la imparatie sa fie cu ochii pe monitor si degetele pe tastatura, sa scrie, orice fel de prostii, dar sa scrie zeci de comentarii pentru a nu lasa nici o sansa altora sa se pronunte. Si, in pauze, sa mai zica ceva de bine si de el lider maximo.

Ziceam ca nu ne pricepem nici la scris ziare? Nu, ne pricepem. Ne pricepem sa facem din tantar armasar, din alb negru si viceversa in functie de patron, interese politice si ce mai zic sefii.

E Base in pericol sa fie suspendat iar PSD se pregateste sa se pronunte? Ii punem frumos pe ziaristi sa sune in teritoriu pana gasesc un zburatacit de lider de gradul 3 sau 4 care sa ne spuna ca nu stie nimic si e chiar si impotriva.

Cand Tariceanu l-a sunat pe Botos in legatura cu Patriciu si s-a aflat apoi in presa, ce zile de glorie au fost pentru cei care il glorificau pe marinar! Mai spre zilele noastre, cand Morar a recunoscut ca vorbeste des cu Basescu la telefon, ce tacere de aur s-a lasat…

Sa ne fie de bine!