Ultima sansa pentru Cotidianul?

  3
  29

  Trecerea lui Turcescu director la Cotidianul ar fi ultima sansa data de Vantu publicatiei inainte de a transforma ziarul intr-un ziar exlusiv electonic.

  Cel putin asa incepe sa se insinueze prin breasla.

  Conform managementului grupului Realitatea-Catavencu, noua conducere editoriala a Cotidianului va avea, ca principal obiectiv, stabilizarea la peste 30.000 de exemplare a tirajului mediu zilnic vandut.

  Ei zic cum ca ziarul ar avea un tiraj care variază în acest moment între 20.000 şi peste 50.000 de exemplare.

  Sa le-o spuna lui mutu.

  Unu: o variatie atat de mare a tirajului ar fi un motiv numai bun sa impusti echipa de conducere.

  Doi: Imi banui ca singura data cand au ajuns la 50.000 a fost atunci cand au scos DVD-ul ala cu filmul. (dar si atunci parca au anuntat numai 40.000).

  Trei: circula vorba ca ziarul nu are mai mult de 10.000; ceea ce e jenant pentru un ziar central.

  Patru: faptul ca este in fata ca accesare pe internet, nu inseamna ca e si vandut bine pe hartie.

  In fine, imi zicea cineva ca ziarul in cauza e “citat” mereu si ar fi, deci, un fel de model de profesionalism.

  Mda… depinde cine-l citeaza. Ca daca e citat toata ziua la Realitatea Tv, sora din trust, asta nu insemna nimic.

  Poate daca ar lasa-o mai moale cu atitudinea atat de evidenta pro-Basescu, sa aiba o sansa.

  EvZ deja a intors armele.

  3 COMENTARII

  1. au in jur de 15.000 pe Bucuresti, asta o stiu din interior. cit despre migrarea catre online in caz de nu-stiu-ce, asta nu se va intimpla, pentru ca bugetul pe care il are ii mai permite sa stea pe tiparnita, fara alti bani de la Vintu, inca doi sau trei ani. Intelegerea Catavencu-Vintu a fost ca banii pe care i-a dat ultimul la cumpararea actiunilor sa tina ziarul in picioare timp de sase ani. Practic, ei merg acum pe un buget care le mai ajunge doi-trei ani. Plus: n-au nici un interes sa il inchida, chiar daca iese pe pierdere. trustul nu cistiga din Cotidianul, iar Cotidianul este, pentru trust, doar un experiment.

  2. Despre “atitudinea evidenta pro-Basescu”, puteti citi mai multe aici http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9414&art=24878&diraut=149&cHash=0a3b77ea89 unde Doru Buscu, atunci director editorial al Cotidianului se lua, in scris, de Traian Ungureanu, senior editor, pentru stilul de a sustine neconditionat presedintia. Nu a fost singura, de altfel Cotidianul l-a criticat destul de mult pe Basescu. Ideea generala este, insa, ca orice ziar are o directie politica dictata “de sus”; ei bine, la Cotidianul nu este cazul. Motiv pentru care apar astfel de texte.