Fanii lui Basescu au imprumutat comportamentul apologetilor lui Iliescu

0
17

In primul rand o precizare: in Piata Universitatii ieri au fost 2-2500 de oameni, nu 4.000 cum ii place HotNews sa creada.

In al doilea rand, Curtea Constitutionala a dat o recomandare, nu o decizie; prin urmare suspendarea Presedintelui nu este facuta de Parlament “in ciuda deciziei Curtii Constitutionale” – cum spune din nou HotNews.

In al treilea rand mi se pare inacceptabil comportamentul si limbajul fanilor presedintelui. Mi s-a parut (pe net in general) ca asist la o reeditare a manifestatiilor si argumentelor pro-Iliescu din anii ’90.

Adica, daca indraznesti sa-l critici pe Basescu, sau doar spui ca ai niste rezerve vizavi de comportamentul sau, imediat esti bombardat cu injuraturi, esti facut PSD-ist si se ajunge chiar la amenintari fizice.

Cat despre episodul Gusa, comentariile referitoare la incident sunt absolut de nivelul Republicii Congo: de la bine i-au facut ticalosului, pana la trebuiau sa-l omoare, sa-l impuste pe loc.

Daca asta e nivelul intelegerii democratiei la noi, eu ma las bucuros de meseria de roman.

Daca asta e nivelul fanilor lui Basescu, atunci cum or fi cei ai lui Vadim?

Daca asta e comportament de tara membra UE, oare cum o fi in CSI?

PS: mitingul pro-Basescu de ieri mi s-a parut foarte slab organizat. Cristi se intreaba de ce n-au fost si liderii PD la intrunire.