Cine spune ala este

0
16

Intr-o vreme, in peisajul original al presei bacauane a aparut de niciunde un pustan cu gatul lung ce parea stanjenit de sacoul parca prea mare pentru el.

Ca si altii din generatia lui, pentru ca era foame mare de ziaristi la publicatiile rasarite si udate de patroni carnatari, a ars etapele si a urcat mult prea repede in ierarhie. Nu si-a facut, din pacate, stagiul minim de reporter pe teren, sa miroase fumul incendiilor si sa se ascunda de pietrele muncitorilor revoltati ca presa nu scrie cum ar fi vrut ei.

Umbla intr-o vreme cu doua telefoane si isi dadea bip-uri de la unul la altul.

Acum omul e mare reporter de investigatii la ziarul lui Sechelariu.

A devenit un ziarist atat de trist incat multa lume are probleme in a depista daca creatia sa tiparita in pagina de anchete este editorial sau alt gen de opinie.

Acum, individul isi exhiba neuronii incercand sa demonstreze ca ziarul la care lucreaza este cel mai bun si mai tare din Bacau. Ziar care in ultimii ani a pierdut jumatate din tiraj si jumatate din oameni.

As rade daca nu ar fi tragic: Desteptarea anunta un tiraj mediu de 10.000 de exemplare in conditiile in care aceasta cifra nu a existat niciodata in istoria ziarului. Si stiu ce spun. Ultima data cand am avut un cuvant de spus acolo ziarul avea 8.000 tiraj in zilele obisnuite si 14.000 vinerea, cand aparea suplimentul TV. Acum are undeva pe la 4.500 si tot scade din cauza unor genii precum cel la care fac referire.

Hombre, fa ceva util pentru societate! Pune mana pe o carte de jurnalism si incearca sa faci diferenta dintre opinie si investigatie; vezi ca atunci cand acuzi pe cineva iti mai trebuie, in afara de dovezi (stii ce-s alea?) si opinia celui acuzat (principiul se cheama audiatur et altera pars).

A, si vezi ca in ultimul comunicat pe care i l-ai redactat patronului, ai scapat o virgula intre subiect si predicat.

PS Materialul pe care te-ai chinuit sa-l faci seamana tare mult cu o oferta de vanzare.