Premii pentru ziaristii bacauani

  0
  16

  Agentia de Monitorizare a Presei a premiat trei jurnalisti bacauani:

  Constanţa de conştiinţă

  Se acorda ziariştilor Nicoleta Bichescu, Mihaela Romaneţ şi Eduard Adam, care au demisionat de la Ziarul de Bacău din cauza imixtiunilor patronatului în conţinutul editorial. Patronul Constantin Sosu a încercat să cenzureze apariţia unui articol care îl viza pe vice-primarul PNL-ist Constantin Scripăt. Cei trei fac parte din aceeaşi echipă care a rezistat eroic în ultimii ani hărţuirilor celor doi primari violatori ai libertăţii presei, Sechelariu şi Stavarache. Se vede ca mafia se schimbă, cenzura rămane şi unii jurnalişti rezistă. Aşteptam capitala.

  Mai multe detalii aici.

  In acelasi context, Ariel a fost premiat la categoria Internet cu blogu-n gura, cu “Premiul Bobocul libertatii de exprimare”:

  Se acordă liceanului Ariel Constantinof pentru că a atras mânia talibană a sistemului de învăţământ românesc. Elev al liceului Lauder Reut , Ariel a fost ameninţat cu exmatricularea ca urmare a postării pe blogul personal a unor comentarii privind întâmplări din şcoală. Se pare ca sistemul de reeducare al lui Pol Pot, prin spălarea creierelor, capătă tot mai mulţi adepţi în sistemul de învăţământ românesc.

  Detalii aici.