In ecologie, ca in politica

  1
  29

  De fiecare data cand se anunta ca e nevoie de o schimbare radicala pentru ca o sa dam de dracu si de frate-su daca mai afumam mult planeta, se gaseste cate un destept care sa ne linisteasca: stati la locurile voastre, incalzirea globala e o inventie, natura isi urmeaza cursul, e doar un ciclu climateric.

  Cu o zi înainte ca Grupul Intergu-vernamental de experţi în evoluţia climei (IPPC) să dea publicităţii al treilea său raport, trei climatologi clujeni, Adina Croitoru, Florin Moldovan şi Cristian Mureşan, au încercat să demonstreze ieri, în cadrul unei mese rotunde organizate la Universitatea “Babeş-Bolyai”, că omul are o influenţă mult mai mică decât se crede asupra încălzirii globale. Sursa

  Detalii mai multe ne sunt oferite pe HotNews in articolul Specialistii clujeni infirma masuratorile IPPC/Climatologii clujeni considera ca omul nu are rol decisiv in incalzirea globala:

  Climatologii clujenii sustin ca cea mai mare problema nu o reprezinta incalzirea globala ci impredictibiliatea pe care au capatat-o fenomenele meteorologice. Oscilatii ale temperaturii au au existat si in trecut fara ca acestea sa puna in pericol viata oamenilor.

  In jurul anului 900 Vikingii au descoperetit o insula in nordul Oceanului Atlantic si au botezat-o Groenlanda deoarece era acoperita de campii verzi. Astazi zona este cunoscuta pentru clima sa arctica.

  Bun, si impredictibilitatea fenomenelor meteo de cine este oare data?

  fontegroenland.jpgIn alta ordine de idei, dupa aceasta sursa, in Groenlanda ar fi acuma frigul de pe lume. Ii informez pe onorabilii cercetatori ca in ultimii ani Groenlanda se confrunta cu o problema majora: topirea ghetarilor, dupa cum se poate vedea si in poza alaturata.

  Iar vikingii au botezat insula Groenland – Tara Verde din motive de… marketing: Erik cel Rosu, cel care conform legendei a descoperit insula, fusese exilat din Islanda pentru o crima. El a incercat sa colonizeze insula si a botezat-o Tara Verde tocmai pentru a atrage mai usor colonistii. Chit ca verde era doua-trei luni pe an.

  Le recomand cercetatorilor care au descoperit ca nu exista nici o legatura intre incalzirea globala si activitatea industriala din ultimul secol sa vada An inconvenient truth .

  1 COMENTARIU