PD si-a luat teapa de Ziua Barbatului

  Faza cu instalatul celor 322 de tepe ale PD-ului mi s-a parut de prost gust si denota o incercare disperata de a arunca vina asupra oricui se nimereste. Culpabilizarea (aproape) intregului spectru politic pentru decizia de suspendare a lui Basescu este o tentativa periculoasa de distragere a atentiei. Periculoasa pentru ca lasa loc unor interpretari de sorginte totalitarista: cine nu e cu noi, e impotriva noastra.

  Discursul este clar: Parlamentarii au votat pentru suspendare, deci sunt slugi ale oligarhiei si trebuie schimbati.

  Acest tip de discurs mi se pare periculos de asemanator cu discursul anti-evreiesc din Gemania, imediat dupa preluarea puterii de catre Hitler sau cu acelasi discurs impotriva partidelor democratice din aceeasi Germanie, partide care nu agreau masurile planuite de national-socialisti.

  Si pentru ca se impotriveau au fost interzise in aplauzele aprobatoare ale poporului caruia i se inoculase ideea ca democratia este mama tuturor relelor si ca tara are un om providential care o poate scoate din criza doar daca primeste puteri mai mari.

  Revenind la cele 322 de tepe, disparitia lor a pus in functiune o masina de propaganda care a incercat sa dea vina pe PSD. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, i-a si numit, de altfel, pe social democrati ca autori ai furtului.

  Fara sa incerce o minima investigatie a cazului. Investigatie care a fost realizata de Romania libera. Si care a avut un rezultat extrem de nefavorabil pentru cei care au urlat in gura mare ca PSD a furat tepele.

  Cele 322 de “tepe” instalate de PD in Parcul Tineretului au disparut subit intr-o noapte. In timp ce Adriean Videanu acuza PSD de furt, martorii spun ca niste rockeri beti le-au facut zob. […]

  Politia Capitalei a prins deja sase dintre vandalii care au distrus “tepele” si ii cerceteaza pentru ultraj impotriva bunelor moravuri, la sectia 14. Cei sase nu prea corespund, insa, profilului de membru PSD. “Am identificat sase tineri, cu varste intre 14 si 19 ani, dintre care o fata in clasa a VIII-a. Nu exista nici o plangere depusa, noi ne-am autosesizat”, ne-a declarat Christian Ciocan, purtator de cuvant al Politiei Capitalei. Sursa