Stavarache nu stie sa invete

  Abia s-au stins ecourile ultimului raport al Agentiei de Monitorizare a Presei, in care era dat la rubrica “asa nu”, ca primarul Bacului reincepe campania impotriva jurnalistilor.

  De fapt, deocamdata, impotriva celor de la Desteptarea, ziar care apartine fostului primar, Dumitru Sechelariu, cu care Stavarache are ceva de impartit. Cam 3 miliarde de lei vechi, la cat se ridica suma pe care Primaria trebuie sa o platesca firmei Transport Public (TP) SA, care apartine tot familiei Sechelariu. Suma reprezinta despagubiri stabilite de Justitie pentru ca, la inceputul mandatului, primarul a trecut peste o hotarare de Consiliu care dadea, conform, unei licitatii perfect legale, dreptul firmei Transport Public sa acopere anumite trasee din oras (de fapt, toate traseele).

  Probail pentru ca existau niste “datorii” de platit din campanie, primarul a dat voie si altor firme sa intre pe trasee. TP a dat Primaria in judecata si a castigat.

  Banii trebuie sa-i plateasca institutia Primarului, insa, la controlul de anul viitor al Curtii de Conturi, legal ar trebui ca banii sa fie imputati celui care a luat decizia ce a dus la condamnarea institutiei.

  De la faza asta au pornit ostilitatile. In timp ce TP si Primaria se judecau, oamenii lui Romica au descoperit ca la privatizarea societatii, firma de transport public nu a primit si terenul de sub garajele autobuzelor. Care acum valoreaza mult tare – 10 mil euro.

  Si Primaria s-a pornit sa atace TP pe tema asta. Desteptarea nu sta si publica niste anchete legate de excursia in Tenerife a lui Stavarash, excursie in care ar fi fost impreuna cu un angajat al firmei care a castigat ulterior o licitatie de 10 milioane de euro la CET, firma de termoficare aflata in subordinea Primariei.

  Stavarash neaga ca ar fi fost cu acea persoana, ba chiar nu o cunoaste. Persoana respectiva, care ar fi trebuit sa primeasca peste 100.000 de euro comision pentru ca a perfectat afacerea, zice ca, ba da, a fost cu Stavarash, si-l si cunoaste de multa vreme.

  Apar poze din vacanta de la Tenerife iar TV Bacau (fost Alfa TV, aflat in trustul de presa Desteptarea) difuzeaza si imagini video. Greseala celor care au facut montajul a fost ca nu au blurat fetele copiilor asa ca Stavarash s-a plans repede la CNA.

  Care CNA a luat o decizie pedepsind postul TV cu somatie publica. Cum a prins de veste, primarul Bacaului a si decis sa faca publica decizia CNA publicand-o pe site-ul institutiei.

  În acest context, primarul Romeo Stavarache îşi reafirmă poziţia intransigentă cu privire la respectarea legii în folosul tuturor cetăţenilor şi îşi anunţă intenţia de a acţiona în judecată atât cotidianul Deşteptarea cât şi postul TV Bacău.

  2 COMENTARII