De ce voi vota DA

Ar fi usor sa-mi argumentez decizia prin expligatii “grele” cu dictatorul Basescu, omul indragostit de putere, cel care s-a razgandit si ne-a mintit cu demisia si alte bla-bla-uri.

Nu, voi fi mai rational aici.

Voi vota DA pentru ca eu cred ca e singura solutie pentru iesirea din criza in care ne aflam. E mai simplu sa fie inlocuit presedintele decat Parlamentul.

In primul rand, alegerile anticipate nu ar aduce nici o rezolvare crizei. Nu exista nici o garantie ca se va schimba profund structura Parlamentului si nici ca se va forma o majoritate solida care sa poata guverna.

In al doilea rand, de jumatate de an traim o campanie electorala extrem de emotionala. Iar eu urasc votul emotional.

Imi este indiferent cine va ocupa locul lui Basescu atat vreme cat va fi un arbitru si nu un jucator, cat va fi un negociator si nu un om care se teme de compromisuri.

Politica este arta compromisului. Orice ar spune domnul Basescu, in politica trebuie sa stii sa faci intelegeri chiar si cu dusmanii pentru ca altfel pierzi totul.

Cat despre disputa republica parlamentara/republica prezidentiala, sunt pentru prima varianta. Parca suntem prea aproape de ultimele dictaturi pentru a ma putea increde intr-un om cu puteri peste ceea ce poate duce…

2 COMENTARII