Un rezultat care mai mult complica lucrurile

5
21

Rezultatul referendumului nu avantajeaza pe nimeni. Pe de o parte, partidele care au votat pentru suspendare trebuie sa analizeze rezultatele participarii la vot si motivele pentru care nu au reusit sa scoata lumea la urne.

Pe de alta parte, Basescu trebuie sa inteleaga ca reconfirmarea sa la Cotroceni la un referendum la care au participat doar un sfert (deocamdat estimare) circa 35 la suta din numarul celor cu drept de vot nu este tocmai o victorie.

Insa, niciuna dintre parti nu se va multumi cu aceasta remiza.

Basescu va pedala pe “reprezentativitatea” care i-ar da-o cele doua treimi care au votat pentru el iar partidele “celor 322” vor argumenta cu faptul ca sustinerea este prea mica.

Iar conflictul nu se va transa in niciun fel.

Dupa acest referendum nu exista castigatori; exista numai perdanti.

5 COMENTARII

 1. desigur.

  era mult mai bine sa`si fi vazut sacii in caruta si lupii, si caprele si verzele. si sa vegheze la construirea unui viitor mai bun… pentru ei si familiile lor.

  as vrea sa fac cateva precizari. parlamentul a cerut acest referendum. era datoria lui sa stranga lumea la voturi. este aberant sa crezi ca fix cei care au stat acasa ar fi votat contra.[statistic, proportia da/nu se regaseste si in cei care nu s`au prezentat cu marje destul de apropiate]. cei care nu vor sa vina la vot NU CONTEAZA.

  ca politician, sa te pui cu vointa poporului echivaleaza cu a`ti bate cuie`n cap[indiferent daca ai sau nu dreptate]. acu spuneti`mi: e meritul lui base ca politicienii s`au facut iar de ras? sa`i vezi tu pe vadim, marko, voiculescu, geoana, tariceanu, patriciu pupandu`se languros pentru a salava patria de tiran si cu toate astea sa nu le iasa jocul? pe cine vor arunca acum vina ca sa`si scuze incompetenta?

 2. Vointa poporului? Spui vorbe prea mari. Si poporul german l-a creditat cu 99 la suta pe Hitler la plebiscitul din 1936, cand nemtii au fost intrebati daca sunt de acord cu politicile lui Hitler. Si acolo a fost “vointa poporului”.

  Si de ce numai cei din afara PLD+PD sunt vinovati si oligarhi, iar cei care se afla sub obladuirea marelui luptator contra coruptiei sunt niste nevinovati?

 3. e o greseala in a identifica principiile cu partidele. eu personal nu vad si nu gasesc motiv de bucurie in turma pd, pld, sau oricare trupa de fripturisti. a fost o actiune care l`a vizat pe presedintele tarii.

  asocierile cu hitler, ceausescu etc sunt puerile. pentru ca se invata ceva din fiecare. asa am invatat sa nu mai punem botul la zambetele de pacalici ale lui iliescu.

  dar pana la urma asta e politica. arta de a convinge. si tot in abilitatea de cantari adevarul consta maturitatea unei natiuni. daca am invatat ceva din trecut doar viitorul ne poate spune.