comparatii 2004 – 2007

Tot aud vorbindu-se de faptul ca nu conteaza cati au venit la vot pentru ca opinia celor care nu au votat NU CONTEAZA.

Asta, evident, pentru a contrabalansa opinia lui Geoana, conform careia, faptul ca prezenta la vot a fost foarte redusa – 43,96 la suta, conform BEC pe 20 mai dimineata – victoria lui Basescu ar fi una fara glorie.

Bun, lasam la o parte pe cei care NU AU VOTAT.

Sa facem o comparatie:

In 2004, Basescu a obtinut in turul II 5.126.794 de voturi.

In 2007, conform rezultatelor partiale prezentate de BEC, Basescu a obtinut 5.563.936 de voturi.

Adica un plus de 437.142 de voturi.

In conditiile in care a candidat singur, rezultatul nu mi se pare a fi atat de clar precum ne este prezentat.

4 COMENTARII

 1. singurul lucru bun facut de Geoana este c`a impropietarit`o ilegal pe maica`sa in ideea c`ar fi fost pe baricade mare luptatoare.

  de cand l`am vazut prima data, cand recunosc tinuta, limbajul si experienta lui m`au impresionat a continuat sa scada lamentabil printr`un joc de glezne steril, ineficient pe nici un segment.

  Basescu nu a candidat, nu a cerut el acest exercitiu dar diferenta imensa dintre DA si NU este semnul ca brand`ul pe care l`a creat este cat se poate de credibil.

  si n`o spun deloc cu placere dar trebuie sa intelegem ca NU CONTEAZA cei care nu au vrut sa voteze. acest procedeu democratic, in care majoritatea impune un punct de vedere prin vot este rodul libertatii pe care noi am vrut`o. nu e un mecanism perfect, adesea trebuie sa alegem raul mai mic dintre doua rele, dar pana nu detinem alte metode, le folosim pe acestea.

  nu pot sa inteleg pasiunea pe care o pui in daramarea acestui mit. esti un fin observator si percepi foarte atent realitatea. e clar pentru toti ca basescu nu alba-ca-zapada. dar e mult mai clar ca piesa in care joaca cot la cot toti dalmatienii sfidand toate adversitatile anterioare doar pentru a deturna pozitia unui singur om ascunde ceva mult mai pervers.

 2. Problema mea cu Basescu este ca mi-e teama de capacitatea lui de a manipula masele folosind metode extreme, de genul asocierilor simpliste oligarhi=rai, poporul =bun.

  Ca in ferma animalelor: patru picioare-bun , doua picioare-rau.

  A demonizat mediul de afaceri cu aceeasi usurinta cu care au facut-o comunistii cu etichetele “burghezo-mosieri” aplicate tuturor celor care cracneau.

  Si mi-e mai teama de modul in care i se iarta toate abuzurile pe considerentul “las’ ca-i de-al nostru”.

  Cazul cu telefonul confiscat e cel mai recent si mai concludent.

 3. Razvan, eu deja m-am saturat sa aduc argumente. Oricum, opinia unora nu o poti schimba nici cu rugaciuni si aici nu ma refer la Koma, care e om lucid, ci la intregile hoarde de sustinatori infocati, care sunt in stare sa te ia la bataie daca ai o alta opinie (vezi cazul Gusa).
  Ne tragem din romani, Nero a condus prin “panem et circences” asa ca de ce nu ar face-o si Jucatorul nostru? In viziunea lui nu mai e nevoie de institutii, o sa guverneze doar el si Poporul (adica aia 75% din romanii prezenti la vot) prin manifestarile omagiale de la kilometrul 0, pe care promite sa le organizeze din 3 in 3 luni, la fel cum facea si Fidel Castro.