Alegeri anticipate?

  1
  28

  art-big-16829.jpgDeputatul creştin-democrat Elmar Brok, membru al biroului politic al Partidului Popular European, a avertizat că rezultatul votului la referendumul de sâmbătă privind demiterea preşedintelui impune organizarea imediată a alegerilor anticipate în România.

  Avertizarea extrem de dură a deputatului Elmar Brok arată nervozitatea celui mai influent grup politic din Parlamentul de la Bruxelles faţă de ultimele evenimente negative înregistrate în România. După Markus Ferber, Elmar Brok este al doilea europarlamentar care vorbeşte explicit de aplicarea clauzelor de salvgardare. Sursa

  Ambii parlamentari sunt din Partidul Popular European, din care care, intamplator sau nu, face parte din ianuarie si PD-ul.

  Este dreptul lor sa se pronunte dar este si dreptul nostru sa ne indoim de buna lor credinta.


  L-am întrebat pe Elmar Brok, cum vede evoluţia politică din România dacă totuşi nu se vor organiza un scrutin pentru Parlament în următoarea perioadă de timp:

  „În acest caz voi cere imediat Comisiei Europene să întocmească un raport despre cum România are nevoie să îndeplinească criteriile de aderare. Altfel, trebuie aplicate clauzele de salvgardare, prevăzute în tratat.” Aceeasi sursa

  Iar este dreptul lor sa ceara Comisiei Europene ce vor si e dreptul Comisiei sa hotarasca daca va asculta de vocea parlamentarilor populari.

  Pentru ca, putin lume stie, Comisia Europeana nu este subordonata Parlamentului european.

  Iar o solicitare a unui parlamentar european, fie si membru in Comisia de politica externa (a parlamentului), nu este imperativa pentru Comisia Europeana.

  Da, dar unii vor da foarte mare atentie la spusele domnului Elmar Brok. Pentru ca le da argumente pentru ceea ce ii doare. Si prea putina lume stie ca solicitarea domnului parlamentar european nu are nici un fel de suport.

  E doar o declaratie de sprijin politic pentru PD.

  De ce? Pentru ca, fiind pe val, PD ar putea furniza un numar foarte mare (chiar nesperat in urma cu un an) de europarlamentari romani la Parlamentul European, care se vor afilia, firesc, la grupul popularilor.

  Pe scurt: Anul trecut, pe vremea asta, popularii europeni “se mai gandeau” daca o sa-i primeasca pe cei de la PD. La inceputul lui ianuarie curent, PD a fost primit in familia popularilor iar acum, considerandu-se procentele de la referendum valabile si pentru Basescu si pentru PD, vor sa traga spuza pe turta lor si in parlamentul european, unde Romania, cu 35 de deputati, ocupa locul 7 ca numar de europarlamentari.

  1 COMENTARIU