Romania si tehnologia

  romania tehnoligie

  Priviti cu atentie fotografia. Femeia e dintr-un sat, undeva pe niste coclauri. Merge in picioarele goale, locuinta e destul de primitiva, de mecanizare, ce sa vorbim – grebla aia spune multe. DAR are telefon mobil.

  Si nu i-a fost dat de catre cineva ca sa i se faca poza. Femeia l-a scos din buzunar in momentul in care a fost sunata de prorpietara casei sa se intereseze ce se mai intampla in batatura.

  Proprietara casei avea telefon mobil, era in spital, cu fetita de sase luni, careia porcul din ograda i-a mancat ambele maini.

  O sa scrie ziarele maine.

  Deci, Romania si contrastele sale: porc liber care umbla prin casa, saracie lucie si telefoane mobile.

  2 COMENTARII

  1. mobil implica mobilitate. adica e accesibil in zone in care desi cel putin cronologic ar fi de asteptat sa intalnim telefonie prin fir aceasta e foarte probabil sa devina ineficienta, cu costuri mult mai mari. e cunoscut ca eficienta unor antene depaseste deja tragerea liniilor, instalarea centralelor etc prin toate coclaurile.

   mobilul e mai ieftin decat un walkytalky, chiar si decat o goarna, tzambal sau orice alt instrument de facut galagie pentru a comunica. si cum spuneai chiar tu, e o necesitate, nicidecum un lux.

   cat despre victima porcului carnivor nu pot sa am decat pareri de rau.