Stavarache vs Sechelariu

0
19

sechelariu stavarache

Comunicarea dintre Primaria Bacau si presa a atins zilele acestea cotele cele mai scazute. In privinta coerentei si logicii folosite de cei din Primarie.

Desteptarea publica un articol in care se pune problema podului de peste raul Bistrita, pod strategic care, dincolo de importanta sa pentru municipiul Bacau, face si legatura intre Bucuresti si nordul si estul tarii.

Subiectul articolului era ca, in timp ce Primaria tot bombardeaza presa cu comunicate in care spune ca “lucrarile sunt in grafic”, o banda de circulatie de pe pod a fost blocata pentru lucrari, dar nimeni nu muncea pe santier.

Dupa articol, Primaria trimite un comunicat de presa in care, printre alte prostii, spune:

Această atitudine este încă o dovadă a încercărilor disperate ale patronului acestui trust, Dumitru Sechelariu, de a a compromite cu orice preţ actuala administraţie locală. Apreciem că supărarea fostului primar rezidă din propria-i neputinţă, din faptul că nu a avut niciodată iniţiativa reconstrucţiei totale a podului de la Şerbăneşti în cele două mandate.

Asta e cel mai tampit argument pe care l-am auzit.

E semnul ca cineva din Primarie s-a scrantit rau de tot. Si numele lui incepe tot cu S.

De ce? Pentru ca Sechelariu chiar a vrut sa repare podul. Dar nu pe banii Bacaului, ci printr-o smecherie caracteristica, din care toata lumea castiga: podul era trecut in categoria Drumurilor Nationale prin hotarare de guvern pentru ca toate cheltuielile legate de reparatii sa nu fie suportate de Primarie, ci de Executiv.

Dupa aia venea Ministerul Transporturilor – unde se afla Sergiu Sechelariu – si repara podul.

Schema era perfecta pentru ca scutea Bacaul de o cheltuiala imensa. Ca baga banii in buzunarele unei firme prietene, asta ma intereseaza mai putin.

Insa, noul primar, Romeo Stavarache nu a vrut sa mearga pe aceasta schema si s-a apucat sa repare podul pe banii Primariei.

Mai mult, s-a apucat de executia lucrarilor fara sa aiba toti banii necesari. El spera ca Guvernul ii va mai da fonduri pentru terminarea lucrarilor.

Problema este ca situatia s-a schimbat radical. Daca pana anul trecut Stavarache il santaja pe Tariceanu ca pleaca din partid ca sa obtina tot felul de favoruri, treburile s-au schimbat.

O data ca Tariceanu s-a saturat sa-l mai faca Stavarache si a doua oara ca cel santajat cu un dosar la DNA pare sa fie chiar primarul Bacaului.