Cele mai mame dintre mame

0
19

Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca mamele magistraţi vor primi indemnizaţii pentru copii mai mari decât restul româncelor.


MotivaÅ£ia Consiliului este simplă: contribuÅ£ia la buget este mai mare ÅŸi, prin urmare, este normal ca ÅŸi indemnizaÅ£ia să fie mai mare: 75 la sută din media veniturilor nete pe ÅŸase luni. La această prevedere se adaugă ÅŸi incompatibilităţile magistraÅ£ilor. Purtătorul de cuvânt al CSM, Cecilia Morariu, spune că dacă nu se vor aplica aceste prevederi se încalcă prevederile ConstituÅ£iei. “ÃŽntre drepturile fundamentale înscrise în ConstituÅ£ie e ÅŸi dreptul la protecÅ£ie socială ÅŸi la un nivel de trai decent, iar între obligaÅ£ii există aceea de a contribui financiar. ÃŽn condiÅ£iile în care contribuÅ£ia se stabileÅŸte în funcÅ£ie de veniturile brute lunare ale magistraÅ£ilor, Consiliul apreciează că ÅŸi indemizaÅ£ia de asigurări sociale să fie stabilită în acest mod, altfel s-ar încălca prevederile articolului 16 aliniatul 1 din ConstituÅ£ia Românie”, a precizat purtătorul de cuvânt al CSM.Sursa

Mi se pare normal. Cum la fel de normal mi se pare ca toata lumea sa procedeze la fel, nu doar magistratii.

De ce numai judecatorii si procurorii sa fie protejati de Constitutie, in momentul in care contribuie cu sume mari la buget?

Sunt femei de afaceri care platesc sume mult mai mari.

Dar ele nu vor beneficia de indemnizatii mai mari de 800 de lei pentru ca ele nu au un Consiliu Superior care sa interpreteze legile si Constitutia.

Sa fie clar: nu sunt impotriva indemnizatiei proportionale cu contributiile la asigurarile sociale; dar dac se aplica la o categorie profesionala, atunci sa se aplice la toate.

Ca iar vom avea legi numai pentru unii.