Torino

  0
  21

  Teoretic, miercuri ar trebui sa plec la Torino, invitat de Primaria Bacau, care organizeaza un fel de festival pentru romanii de acolo.

  Teoretic, pentru ca practic, nici azi, cu doua zile inainte de plecare, nu am primit invitatia “formala” de la Primarie. Asta in timp ce alti colegi au fost instiintati de cateva saptamani sa-si faca asigurarea medicala.

  Evident ca nu ma plang de acest tratament; enumar doar faptele.

  Pentru ca nici sa-mi fi venit invitatia la timp nu cred ca as fi mers in conditiile in care Primaria nu asigura decat transportul si un mic dejun pe zi. Adica, pentru o saptamana in care tu mergi, ca ziarist, sa relatezi ceea ce face municipalitatea, trebuie sa vii cu bani de acasa ca sa-ti finantezi documentarea.

  Un raspuns bun ar fi diurna. Sa vad eu, insa, care ziar local o sa platesca cei 35 de euro pe zi ziaristilor plecati la Torino.

  Dar poate ca nici acest lucru nu este relevant; insa vor fi zeci de copii, unii elevi de scoala generala, altii de liceu, care imi banui ca vor avea acelasi tratament: calatorie plus mic dejun dupa care vor trebui sa presteze pe scena cantece si dansuri…

  Adica, cum, bre, dupa ce ca te caram gratis pana in Italia, mai faci si figuri in loc sa pupi si talpile celor care fac acest lucru? Da.