Un blogger din Bacau face istorie

5
32

Kristofer, un blogger de 14 ani din Bacau face istorie. Dupa ce a pus pe blog un videoclip filmat de el, cu un Audi VW care face cascadorii periculoase in Centrul Bacaului, politistii l-au identificat pe sofer si i-au suspendat permisul.

Nu asta este istoria ci faptul ca, dupa exemplul lui Kristofer, politistii de la Circulatie s-au dotat cu camere video si circula sub acoperire in masini fara insemne pentru a-i filma pe cei care practica astfel de sporturi periculoase prin oras.

Dealtfel, vineri, o fetita de 12 ani a fost ucisa pe cand se intorcea de la scoala de o masina implicata intr-o cursa ilegala prin cartier. Soferul – un elev de liceu fara permis.

Articolul care o sa apara maine:

Permis suspendat pe motiv de YouTube

Un tinar de 22 de ani a ramas fara permis dupa ce politistii de la circulatie au descoperit pe Internet un film care-l prezenta pe acesta facind cascadorii in Centrul Bacaului.

Pe 3 iunie, in jurul orei 18.15, un tinar din Bacau a filmat un Audi VW
argintiu care a fazut o incercare de cascadorie pe Calea Marasesti, la intersectia cu strada Razboieni. Masina s-a apropiat in viteza dinspre Primarie si, in intersectie, s-a rotit la 180 de grade si a demarat in viteza pe Razboieni, unde, pe trecerea de pietoni, a trecut la mica distanta de doi trecatori. Filmul a fost “urcat” pe doua site-uri de filme – YouTube.com si Trilulilu.ro – si postat apoi pe blogul celui care a filmat – kristofer93.blogspot.com.

Politistii urmeaza modelul lui Kristofer

Bloggerul a fost contactat simbata, 9 iunie, de politistii de la
Circulatie care i-au luat o declaratie dupa care politistii l-au cautat pe proprietarul masinii si i-au suspendat permisul. “Permisul a fost retinut pe baza filmului de pe Internet. Nu putem permite ca astfel de lucruri sa se intimple. Noi sprijinim competitii de indeminare, dar intr-un cadru organizat, cum a fost simbata, cu motociclistii” – ne-a declarat subcomisarul Dorin Roman, de la Serviciul Politiei Rutiere Bacau. El spune ca politistii bacauani au fost dotati cu doua camere video performante si, in masini “civile” – vor inregistra evenimentele din trafic, inclusiv astfel de cascadorii, dupa care autorii lor vor fi trasi la raspundere.

Cameramanul amator, amenintat

Cit despre autorul filmarii, acesta a anuntat ca ar fi fost amenintat
de o prietena a celui caruia i-a fost suspendat permisul. Aceasta l-ar fi contactat pe Messenger pentru a-l “avertiza” ca o sa aiba
necazuri pentru ca “baietii sint suparati” din cauza filmului. Discutia a fost facuta publica pe acelasi blog de Cristian Ghinghes. El are o singura concluzie: “Nu este normal sa tranformam orasul Bacau in pista de curse”. (Razvan BIBIRE)

5 COMENTARII

  1. Toti imbecilii care se urca intr-o masina puternica fac faze de genul asta… atata stiu, sa folosesca frana de mana la intoarceri si sa plece cu scartait… altceva habar nu au, sunt varza ca soferi… retardati cu masini tari. si soarecu’ ala tuciuriu de liceu de la economic care a omorat o fetita de 12 ani cu bmw B 85 BYE, fara sa aiba permis de conducere cum se numeste ?