Despre cursele ilegale

1
18

Anul trecut, cand un coleg a scris un articol despre cursele ilegale de masini din Bacau i s-a umplut frigiderul de soferii smekeri.

Articolul a fost postat pe un forum de specialitate si, de acolo, s-au repezit toti sa-l injure pe autor.

Ideea principala era ca “ce te bagi in seama, lasa-ne sa ne vedem de pasiune iar daca un pieton e pe strada n-are decat sa se fereasca din calea noastra”.

Tupeu.

De atunci au murit cel putin doi copii in accidente care i-au avut ca autori pe participantii la cursele ilegale. Sau, numai atat cunosc eu.

Ultimul caz a fost vineri, cand o fetita de 12 ani a fost lovita de un BMW Cabrio pe cand se intorcea de la scoala.

Colegii de clasa ai fetitei spun ca masina, cu numar de Bucuresti, apartine unui tigan smeker, care, la 18 ani e in clasa a 10-a si care umbla fara permis prin oras fara sa-l deranjeze nimeni.

Pai, cine sa-l deranjeze, sor’sa vine la scoala cu un Q7, cu sofer.

Cursele de masini au devenit ceva atat de obisnuit prin cartierele marginase, incat nici nu mai sunt considerate ceva deosebit. Numai ca, daca acestea aveau loc in general noaptea, cand strazile erau pustii si politistii trageau si ei un somnic de frumusete, incurajati de lipsa de reactie a autoritatilor, copchiii de bani gata s-au apucat de curse ziua.

Incidentul surprins de Kristofer e relevant: ziua si in Centru, omul se apuca de facut cascadorii.

1 COMENTARIU

  1. Esti xenofob! Nu ai voie sa vorbesti despre tigani jmecheri si hoti, ca-s protejati de/prin lege. Astia pot sa faca ce vrea muschiul lor tiganesc, ca nu-i intreaba nici dracu. Bine ca se leaga de mine cand mai merg cu bicicleta pe trotuar!
    In orice stat civilizat te intreaba FISC-ul de unde ai bani de masini si vile, in conditiile in care tu nu muncesti. La noi e un “mi-se-rupism” general si in loc sa-l caute pe hot la conturile din banca, il cauta la termopane. Penibil.
    Nu mai stiu in ce stat, daca te prindea la curse ilegale, iti confisca masina si ti-o baga frumos la malaxor, dupa care te pricopsea si cu o amenda cu sos de dosar penal. Din cauza unor tampiti, cum este cazul acelui tigan borat, mor oameni nevinovati, oameni care valoreaza mai mult decat increngatura lor de mafioti nespalati si analfabeti.