Social bookmarking

Sunt sau nu bune site-urile de social bookmarking?

Sunt o multime, dar numai cateva te pot ajuta cu adevarat. Parerea mea. Fulgerica a reusit sa demonstreze ca se poate obtine trafic serios din aceste site-uri.

Am testat si eu de cateva ori site-urile acestea.

A, nu, cu blogul meu nu am reusit mare lucru. Riscul de a scrie in romana.

Cu un site am reusit un spike de 30.000 de vizitatori intr-o zi.

Am mai reusit si cu alte articole, insa nu atat de mult.

Ca sa nu mai spun ca exista unele riscuri. De exemplu, pe un site (abandonat acum ca proiect pe motiv de neintelegeri cu google), am pus odata un clip. Am inscris postul respectiv pe un site de social bookmarking, mi-a fost acceptat in pagina principala, dupa care linkul a fost schimbat catre site-ul care gazduia filmul. Asta au facut cei de la Fark.

Nici cu cei de la Netscape nu mi-e rusine. Indiferent daca eu sunt autorul filmului urcat pe un site de profil sau autorul e altul, aproape toate incercarile de a pune link spre site-ul meu s-au busit.

Ei schimbau linkul de pe postul meu cu linkul site-ului pe care era hostat filmul. In mod ciudat nu au schimbat linkul cand videoclipul era hostat pe Metacafe. Daca era pe Dailymotion sau pe Photobucket, aleluia.

Ca sa nu mai spun ca de cate doua ori mi s-au sters conturile de pe Digg si de pe Netscape.

Au fost si situatii fericite cand articole scrise de mine in preaminunata romgleza au fost puse pe forumuri de discutii, cu link spre site-ul meu.

Bineinteles dupa ce au fost corectate greselile 🙂

OK, in ala cu calul omorat de avion pe Aeroportul Bacau nu am avut decat o singura greseala. Link aici si aici

In concluzie, siteurile astea, cu Reddit patru, merita sa fie incercate. Macar pentru ca, pe Netscape, cel putin, in momentul in care apare un articol nou, se dau alte trei linkuri pe subiecte asemanatoare si ai sanse sa intri si tu.

Si cu Stumble Upon am avut succes. O singura data, la o luna dupa ce am postat ceva. Oricum, nu am reusit sa inteleg prea bine cum functioneaza.

1 COMENTARIU