Cum se bat cuie in talpa

1
22

Ani de zile presa a tocat mafia politica. Cum se intampla ceva suspect, pac la Razboiul cu informatia, explicatia si coana Justitica indemnata sa-si faca treaba.

Uneori, chiar mai mult decat era necesar, pentru ca, juna cum este, coana asta are nevoie si ea de un suc, de o cafea la terasa si de un fraier care s-o scoata in oras. In schimb, Justitica scoate niste dosare de la naftalina, strange de oua niste infractori sa marturiseasca niscaiva treburi despre anumiti politicieni si, uite-asa, zicem noi ca luptam impotriva coruptiei.

Ei bine, in timp ce presa, politicienii si Justitica se joaca de-a v-ati ascunselea, adevarata mafie isi face de cap.

Protejati de unii politisti, chiar de oameni politici, uneori de procurori, baietii isi vad de treaba. Nu-i deranjeaza nimeni.

Decat atunci cand baietii o fac de oaie. Adica atunci cand atrag atentia asupra lor. Atacand ziaristii.

Asta e cel mai simplu mod de a atrage atentia asupra lor. Ce se intampla atunci?

Ei bine, atunci, se intampla ca presa se trezeste din somn si incepe sa streseze procurorii si politistii. Aia de la Bucuresti.

Care desanteaza la fata locului si mi-i inghiontesc pe cei care au inchis ochii ani in sir la manevrele unora. Si-i ameninta cu coana Justitica.

Domnisoara asta nu vrea sa se puna rau cu presa. Pentru ca daca s-ar pune rau, adio vedetisme, adio stiri de prima pagina, aparitii cu mascati la televizor. Adica, adio scos in oras la terasa de catre junii care o intretin.

Atacarea unui jurnalist e cea mai sigura metoda de a-ti bate cuie in talpa. Cum s-a intamplat la Braila.

Ani in sir baietii au facut afaceri fara sa-i deranjeze nimeni. Pana in momentul in care au agresat un cameraman de la ProTv.

Acum toata lumea e cu ochii pe ei si afacerile lor. Iar politistii care i-au acoperit sunt cei mai aprigi anchetatori. De ce? Pentru ca le sufla in ceafa cei de la Bucuresti: “Da, i-ai acoperit? Asta se cheama complicitate. Ori tu, ori ei”.

Qui habet aures audiendi, audiat!

1 COMENTARIU