Politistii se duc la Biserica

  Pentru reducerea fenomenului violentei in familie, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, s-a incheiat un protocol de colaborare cu Episcopia Romanului.

  Conform protocolului, biserica accepta, la slujba, politisti, care sa prezinte problematica pe linie de violenta, in timpul slujbei si a intâlnirilor cu enoriasii popularizeaza modelele de bune practici si atrage atentia cu privire la consecintele actelor de violenta.

  La rândul lor, politistii identifica starile conflictuale din mediul intrafamilial si le comunica bisericii, participa la intâlniri cu enoriasii, prezentând aspecte din cazuistica la nivel local, recomandând atitudini de urmat in familie si comunitate.

  In ultimele 3 luni ale anului in curs, in mediul urban, politistii de proximitate, au participat la 36 de intâlniri cu enoriasii si au comunicat bisericii un numar de 73 stari conflictuale intrafamiliale identificate, aplanând prin mijloace specifice de preventie un numar de 90 astfel de conflicte, fiind consiliate un numar de 499 persoane.

  Urmare a activitatilor intreprinse, numarul infractiunilor comise cu violenta in mediul familial a scazut fata de perioada similara a anului precedent.

  (Comunicat de presa – IJP Bacau)

  1 COMENTARIU