Tema de wordpress pentru site de ziar – 2

Cum am anuntat, incerc sa fac o tema wordpress care sa poata fi folosita pentru un site mic spre mediu de ziar sau stiri online.

Deocamdata sunt la faza de creare a conceptului.

Deci, pagina in care va fi articolul “pe larg” trebuie sa fie cat mai simpla. Adica textul articolului in stanga pe o latime de 470-maxim 500 pixeli.

Sidebar-ul din dreapta trebuie sa fie de circa 300 de pixeli, pentru a permite includerea de coduri adsense sau adbrite.

Meniul trebuie sa fie orizontal, in header. In header as include si un spatiu de reclama de 468X60.

Campul de cautare si un spatiu pentru google links sa fie tot in header.

Fontul textului din articol cred ca ar fi binbe sa fie georgia. Cel putin asa am vazut pe la NYTimes.

Pe prima pagina as merge cu o stire de deschidere cu poza, si stiri din inca cel mult alte 3 categorii. Eventual un spatiu pentru titlurile de la stiri de “ultima ora”.

As include si “ultimele comentarii” dar daca reusesc sa rezolv configurarea unui AJAX, pentru ca pana acum incercarile mele de a include titlurile posturilor in asa ceva au esuat. Poate prin parsarea RSS-urilor de la categorii, dar numai daca nu se pierde prea mult din timpul de incarcare. Incercasem ceva cu un client extern, dar se pierdea timp si nici nu se actualiza prea repede. Si, oricum, tema nu trebuie sa depinde da hosturi externe.

La articol trebuie sa fie facilitati:

– trimite prin e-mail
– tipareste
– voteaza
– articole similare
– comenteaza

La comentarii as incerca tot un AJAX, pentru ca arata cam urat campul de comentarii sub articol si vreau sa fie afisat doar daca se un un click de cineva interesat sa comenteze.

Partea cea mai dificila va fi trecerea de la tabele la div-uri. Sa vad cum fac sa definesc totul in CSS si sa aleg o paleta de culori.

In fine, inca sunt in pregatiri…