Patronii-carnatari inving

6
16

“Patronii – carnatari” – cum ii placea cuiva sa-i defineasca pe cei care, dupa ce au facut bani vanzand haine, produse alimentare sau alte bazaconii investesc in presa – au pus stapanire pe media bacauana.

Demisia redactorului – sef de la Informatia Bacaului, Ionut Avram, petrecuta joi, vine si pune capac la aceasta constatare. Probabil ca el nu este cel mai in masura sa dea astfel de lectii de deontologie, insa gestul are valoarea sa si trebuie respectat.

Pe scurt, la un articol referitor la o presupusa incompatibilitate a consilierului local PNL Petru Placinta (actionar la Cybernet Auto Center, care are contract de service cu Regia de Apa, aflata in subordniea Consiliului local) [detalii].

In urma articolului liberalul Placinta se plange patronului ziarului, liberalul Silvestru Dogaru, care-i cere redactorului-sef sa-i publice un drept la replica al lui Placinta pe prima pagina, cu tot cu scuze din partea ziarului.

Dreptul la replica, parerea mea, nu era necesar din moment ce opinia celui acuzat fusese exprimata in articol. [Se petrece un fenomen interesant: ii ceri opinia, ca asa e deontologic, ala refuza sa vorbeasca sau zice baliverne si, dupa aparitia articolului te trezesti cu drept la replica.]

A urmat o cearta, Ionut a refuzat sa publice scuzele si a demisionat.

A organziat o conferinta de presa in care a prezentat faptele plus detalii picante despre cum niste liberali “de frunte” (aiurea, niste agarici care impuscau francu’ si acum sunt mari oameni de afaceri cu protectie politica) mergeau in fiecare zi la primarul Stavarache cu ziarul subliniat sa-i arate cum “il fac” oamenii lui Dogaru.

O concluzie? E de jale. In curand vom citi in ziarele locale cum curg rauri de lapte si miere in Bacau, ce buni si drepti sunt liberalii care conduc judetul si ce hoarde de investitori au venit pe la noi sa ne fericeasca fraiereasca.

PS Informatia referitoare la vanzarea Ziarului de Bacau s-a confirmat mai mult decat oficial. S-a dus dracului si ultima reduta.

6 COMENTARII

  1. Avram o sa plece la Desteptarea. Sa vezi acolo ce deontologic o sa lucreze. De ce credeti ca-l primesc? Ca sa scrie despre vernisaje? NU, ci pentru ca acolo e un mare fund ce trebuie lins mai bine ca acum. Vin alegerile si au nevoie de mai multe limbi muiate deja in cacat. O sa stea limbile astea aliniate ca in rastel.
    Cit priveste implicarea lui Stava la Info, primarul e renumit ca isi alege prost oamenii. Nu uitati ca, la spurcaciunea de Lider de Bacau, a lucrat cu Hainagiu. Si ala l-a dat dupa aia in git. Acuma, acelasi lucru se va intimpla cu Avram. Asa e cind te incurci cu haimanale.
    Si acelasi lucru il va pati si Seche de la Avram, cum a luat-o in freza de la Hai(ma)nagiu.