Contrasens Blog – Analiza pe text

  273525_newspaper1.jpgAzi, telefonul meu a zbarnait neintrerupt. Dupa sedinta de 30 de minute cu reprezentantii noului patronat, in care au incercat sa ma convinga de faptul ca eu am ceva cu primarul.

  De fapt, discutia a plecat cu o analiza pe text la blogul meu si la ultimul meu articol din Romania libera, pe care iar s-a facut analiza pe text: de ce titlul asta, de ce supratitlul asta, de parca eram eu editorul care a stabilit aceste detalii…

  Un lucru doresc sa-l clarific: blogul face parte din viata mea privata. Ce fac eu pe acest spatiu nu intereseaza pe nimeni atata vreme cat nu incalc vreo lege. Si nici atunci, pentru ca spatiul acesta virtual este gazduit pe “taramul celor bravi” – USA adica, si se supune legislatiei locale. Adica unui minunat amendament 1 la Constitutia SUA referitor la libertatea de expresie.

  Ce scriu eu aici reprezinta opiniile mele personale, care nu implica in nici un fel firma la care lucrez.

  In cealalta privinta – corespondenta la Romania libera – iar este o problema de optiune personala. Cine are o problema cu articolele mele este liber sa trimita drepturi la replica. Acestea vor fi sau nu publicate, este alegerea editorului. Atata vreme cat intr-un articol citez toate partile implicate, un drept la replica nu-si are rostul, insa.

  Dupa cum spuneam si intr-un post anterior, faptul ca inainte de aceasta discutie niste oameni au studiat cu atentie blogul meu nu face decat sa ma bucure. Dealtfel am auzit in ultimele zile ca acestui spatiu virtual i se da o atentie din ce in ce mai mare (chiar daca azi in Trafic.ro am scazut putin; asta e din cauza trecerii de la un domeniu la altul, pana s-a facut actualizarea au trecut aproape 20 de ore, rastimp in care contorizarea nu s-a mai facut).

  Apropo de trecere pe domenii, mi s-a reprosat ca as tine blogul pe site-ul de la ziarul Observator de Bacau. Vechiul meu host se numea contrasens.observatordebacau.info, spre deosebire de site-ul ziarului respectiv, care este observatordebacau.ro.Primul imi apartine mie si am platit pentru el, al doilea apartine firmei care editeaza ziarul.

  O alta problema a constituit-o faptul ca numele meu apare in notita de copyright a site-ului Observator. Notita aceea ramane acolo deoarece reprezinta faptul ca site-ul acela a fost construit de mine, pe vremea cand am lucrat la acel ziar.

  Acum despre atitudinea mea fata de Primarie. Din pacate, relatia cu aceasta institutie a fost una dificila. De ce? Pentru ca, am mai spus-o, eram cam singurul care punea intrebari incomode. A ras cineva de mine cand am venit la o conferinta de presa cu “fise” dupa capitolele de buget si am intrebat punctual unde se duc acei bani si de ce este nevoie de acele cheltuieli.

  Inca mai consider ca rolul unui ziarist este nu de a transcrie ceea ce zice o persoana, ci sa puna intrebari si sa afle ce vrea sa ascunda acea persoana, daca are ceva de ascuns.

  Faptul ca institutia respectiva are probleme de comunicare este o problema care nu mi se poate imputa mie. Faptul ca seful institutiei nu stie sa reactioneze la o intrebare, e un alt simptom. Ca nu stie sa primeasca o critica, sau faptul ca de opt luni nu mi-a raspuns decat de 4-5 ori la telefon, spune iar ceva.

  In fine. Acestea fiind zise, inchei acest capitol.

  Ziceam ca telefonul meu a sunat neintrerupt astazi. Colegii de breasla aflasera imediat ceea ce s-a intamplat. Si nu de la mine 🙂 Am primit si niste oferte si un sprijin moral.

  1 COMENTARIU