Podul

  3
  22

  Kristofer pune o problema interesanta, cea a rezistentei podului de tuburi din cartierul bacauan Serbanesti. Acolo, podul de beton la care se lucra a fost inchis dupa ce o macara a rupt o bucata din prima banda de circulatie (banda care era, de fapt, trotuarul *) si a plonjat in Bistrita.

  Cat va rezista aceasta varianta, mai ales ca se anunta ploi iar, din cauza debitelor mari ale afluentilor Bistritei, Barajul Bacau II va fi pus la grea incercare. Probabil, ca si in 2005, vor trebui sa elibereze apa din lacul de acumulare, cu consecinte dezastruoase pentru podul de tuburi.

  Lumea se asteapta la ce e mai rau, dovada ca cineva a ordonat sa se faca un zid din saci de nisip pe marginea podului.

  La Podul de la Serbanesti se fac ziduri din saci de nisip

  La Podul de la Serbanesti se fac ziduri din saci de nisip

  ______
  *) in legatura cu trotuarul: as vrea sa stiu cine a fost desteptul care a aprobat ca trotuarul de pe pod sa fie folosit drept banda de rulare. Trotuarul este format dintr-o placa de beton, armata cu fier, care spanzura, practic, deasupra, apei, fara sa se sprijine pe o grinda. Constructorul a ras asfaltul care suorainalta trotuarul si a mutat bordurile si asa a creat inca o banda de rulare, fara sa se gandeasca la faptul ca acea banda e periculoasa.

  3 COMENTARII