Cum am platit factura la BRD

  Mi-a venit factura la gaz si am zis sa incerc noul sistem promovat de E.On – cu plata prin BRD.

  Am ajuns la BRD, am intrebat unde se plateste factura si mi s-a spus ca la orice ghiseu, dar ca-mi trebuie numar de ordine.

  M-am dus si mi-am luat de pe terminalul de la intrare numarul de ordine. Aveam 219. Pe un ecran de pe un perete se afisau numerele care urmeaza si casa la care se poate plati. Oau, mi-am zis.

  Si cu asta am rams. Cred ca daca ma duceam la ghisee la E.On stateam mai putin. Pentru ca numarul de ordine nu e chiar in ordine.

  Dupa juma’ de ora de asteptare am vazut la casa 2 ca e afisat numarul 220. Mai, sa fie, mi-am zis. Si pe mine cand m-au strigat?

  M-am dus sa cer socoteala si duduia mi-a zis ca e in regula, l-a luat pe domnul cu 220 pentru ca e o casa rapida pentru carduri. Eu sa mai astept pana imi vine randul.

  Care rand? Ma intreb si eu. De ce sa mai dau numere de ordine din moment ce unii care au venit dupa mine intra la rand inaintea mea?

  Mi-a placut ca pe o plasma rulau, intre reclame la BRD, niste spoturi cu filmulete amuzante, gen videoclipul in care doi cretini se loveau cu lingurile in cap Lingurile-s tinute in gura si unul dintre fraieri si-o ia pentru ca e lovit cu o alta lingura de unul din spatele lui.

  Nu prea se lega cu activitatea bancara.