Fosgaiala prin presa bacauana 2

  10
  19

  Unul din redactorii sefi-adjuncti ai cotidianului Desteptarea a fost demis astazi din functie fara explicatii. Ea a fost chemata de acasa (era in ziua libera) pentru a i se comunica sec faptul ca firma nu mai are nevoie de serviciile ei pe aceasta functie.

  Se pare ca managementul pregateste locul pentru echipa de soc plecata de la Informatia Bacaului.

  Din pacate, la Desteptarea (si moda a inceput sa fie copiata si in alte parti) se practica bataia de joc. Dupa ce-l pui pe un om intr-o functie si invata cat de cat meseria, il dai jos sa-l pui pe altul.

  Si dupa aia vrei ca omul de care ti-ai batut joc sa-ti mai fie loial.

  Patronii de presa din Bacau au un slogan pe care-l repeta mandri de ei: “Nimeni nu e de neinlocuit”.

  Ei cred ca daca au nevoie si nu le mai place de un ziarist il pot da afara rapid si in locul lui sa aduca pe altii. Ca ziaristii cresc in copaci si pot fi culesi cand au chef.

  In realitate, lucrurile sunt mult mai complicate. Un ziarist se formeaza in ani de zile. Bun, aduci un pusti de pe strada, ii dai o legitimatie si-l pui sa scrie. Sa scrie ce? Despre cine, despre ce?

  Presupun ca, in curand, Dumitru Sechelariu va anunta intentia de a candida la un nou mandat. Eu zic ca, avand in vedere situatia actuala, are sanse. Dar trustul de presa pe care-l detine nu-l va ajuta cu nimic.

  Pentru ca echipa de ziaristi buni pe care a avut-o in 2004 nu mai este. Din cauza managementului (anti)profesional absolut haotic, marea parte a jurnalistilor cu vechime au preferat sa plece. Circula si o vorba: “oriunde e mai bine decat la Desteptarea”.

  Chiar daca la Desteptarea salariile sunt cele mai mari din presa bacauana. Problema este ca pentru un om nu conteaza numai leafa. Conteaza sa fie respectat ca om. Sa fie tratat ca un coleg nu ca un sclav pe plantatie. Sa se comunice prin limbaj articulat, pe un ton normal, nu prin urlete generate de aburii alcoolului. Iar munca sa fie respectata si platita, nu, la finele lunii, sa se apuce redactorul-sef sa taie din salarii pe motiv ca i se pare ca oamenii iau bani prea multi.

  PS Gabi Mihai, care a prestat trei zile la Ziarul de Bacau, pe Primarie, s-a reintors la Semne Particulare.

  10 COMENTARII

  1. Dar pe tine, Herman, cine sa te mai angajeze? Sigur pleci la Desteptarea, ca o limba-n plus nu strica la casa omului. Macar de-ai avea condei… Asa, compuneri de clasa a cincea am mai citit.

   P.S. Eu zic sa faci mutarea aia mai repede, ca sa nu se suceasca treaba pina atunci. Mai mult de 3 luni nu dureaza pina se prinde Seche si va zboara.

  2. Ai dreptate. Liberalii au auzit ca te duci sa speli chilotzii lui Seche si s-au ingrozit. Ca urmare, m-au pus pe mine sa postez aici “neadevaruri” despre tine. Cica la alegerile locale viitoare, batalia va fi intre chiloti. Care are chilotzii mai albi cistiga…

   PS1: Sunca liberala iti miroase urit? Atunci, poate vrei sa-i faci o liposuctzie lui Seche. Grasimea o tragi cu gura si o inghitzi toata, daca-ti place asa de mult. Sau o ungi pe piine.