Reclama care inchide site-ul

  7
  27

  Astazi, site-ul Ziarului de Bacau a fost blocat timp de mai multe ore pe motiv de “Bandwidth exceeded”. Adica, banda de internet cumparata a fost depasita iar serverul a spus “stop”, platiti depasirea si va dam drumul la ziar.

  Depasirea benzii se face, de obicei, atunci cand pe site intra mult prea multi vizitatori. De exemplu, te nominalizeaza CNN si-ti da si un link si se inghesuie lumea sa intre pe site la tine.

  M-am uitat in Trafic.ro si nu a fost cazul.

  Cand si-a revenit, am studiat putin si mi-a cazut fata. Da, fata, nu fisa.

  O reclama de 13 MB (MEGA) la una din firmele noilor patroni a consumat resursa de banda alocata pentru intreaga luna in doar cateva zile.

  E vorba de un GIF animat care, la circa 1.000 de vizitatori consuma peste 13 GB de trafic. La o medie de 1.700 de cititori pe zi consumul generat numai de acea reclama este de 21,5 GB (1GB=1024MB).

  Eu platesc, de exemplu 0,5 euro pentru fiecare 1 GB de trafic suplimentar. La 21,5 GB suplimentari generati zilnic de acea reclama ar insemna 10,75 euro, adica 35,2 lei pe care firma ii pierde in fiecare zi din cauza acestei reclame. Sau 1056 de lei lunar.

  7 COMENTARII

  1. Asa se intampla cand un site destul de vizitat nu este gestionat de o persoana care are si experienta in domeniu. Cel ce a adaugat acel banner ar fi trebuit sa remarce din prima marimea neobisnuita a acelui banner. Sa nu mai zicem de cei ce l-au realizat.

   Din ceea ce stiu ca administrator al site-ului nu a fost niciodata cineva cat de cat profesionist. E posibil sa ma insel. In ultima perioada s-au mai vazut ceva imbunatatiri dar nu majore.

   Eu nu inteleg cum se pot pune 2 bannere 428×60 unul langa celalalt si pe deasupra sa aiba si aceeasi gama de culori

  2. Intradevar giful animat avea o dimensiune foarte mare, ceea ce a “mancat” toata banda ziarului. Webmasterul a primit pentru a posta pe site un fisier in format swf avand dimensiunea 90 KB. Din pacate el l-a transformat intr-un gif de dimensiuni “impresionante”. Stiu aceste lucruri pentru ca eu am trimis swf-ul.

  3. Din cate stiu eu cred ca e o problema a webmaster-ului care probabil nu stie sau nu vrea sa integreze in scriptul site-ului fisiere flash. Stiu ca a vorbit cineva cu ei pentru un banner si in momentul in care s-a spus de un flash a avut parte de un categoric nu si ca sunt posibile doar gif-uri si jpeg.