Procesul maimutelor se muta pe net

  1
  22
  Inherit the Wind

  Inherit the Wind

  Probabil ca ati vazut filmul Procesul maimutelor (Inherit the Wind), ecranizare al unui celebru caz judecat de un tribunal american, in care un profesor era acuzat de blasfemie pentru ca a predat teza evolutionista intr-o scoala din SUA.

  Via zoso, am aflat ca Turcia a interzis accesul la intregul site wordpress.com (care gazduieste circa un milion de bloguri) in urma cererii avocatului unui controversat scriitor turc, Adnan Oktar.

  Proprietarul wordpress.com explica situatia creata si se intreaba ce masuri se pot lua.

  Interesant este ca scriitorul turc este, conform Wikipedia, un fervent sustinator al creationismului, a fost acuzat la un moment dat de antisemitism iar criticii sai au creat bloguri in care el era ironizat.

  Pentru a-i contracara pe critici, scriitorul a angajat un avocat care a deschis un proces pentru a “stopa defaimarile realizate prin serviciile WordPress”.

  By the decision of Fatih 2nd Civil Court of First Instance, number 2007/195, access to WordPress.com has been blocked in Turkey.

  blog-2.jpgPrincipalul vinovat pentru crearea blogurilor este considerat Edip Yuksel, un critic al traditionalismului musulman, care si-a castigat o relativa faima pe Internet.

  In lupta dintre cei doi, Adnan Oktar si Edip Yuksel (site personal), lupta continuata in justitie, victima colaterala este WordPress.

  Care a inceput sa faca ceea ce face google in China: sa cenzureze:

  Unul din blogurile anti-Adnan Oktar a fost inchis

  Unul din blogurile anti-Adnan Oktar a fost inchis

  PS: Cenzura impusa WordPress este comparata cu o fapta demna de Nicolae Ceausescu:

  It’s an act worthy of Nicolae Ceausescu, or Idi Amin — but the Turkish creationist Adnan Oktar has taken legal action that effectively blocks more than a million weblogs from access in Turkey — all the blogs on WordPress, the host of this blog. Sursa

  1 COMENTARIU