Iaurt Danone cu dioxina

    Iaurt cu dioxina?

    Iaurt cu dioxina?

    Hai sa mai lasam in pace razboiul comercial SUA-China sa sa ne mai uitam si in ograda noastra. Ca nu doar marfurile chinezesti sunt toxice si fac rau la consumatori. Uite, de exemplu, intamplarea asta cu iarturile Danone retrase de la consum.

    ANSVA a retras iaurturi Danone din 31 de judete pentru ca s-a primit o notificare in legatura cu prezenta in iaurturile cu fructe a gumei guar contaminata cu dioxina.

    Interesant este ca alerta prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje a fost primita pe 14 august iar produsele au inceput sa fie retrase abia pe 17 august.

    Iar azi abia, dupa ce intreaga poveste a razbatut in presa, au inceput sa fie luate la scotocit iaurturile.

    Selgros a anuntat ca a primit notificare privind existenta dioxinei in guma de guar. Aceste notificari fac referire doar la doua loturi produse de Danone: iaurt delicios visine-fructe de padure 4x125g- lotul cu data expirarii 20.08.2007 si 11.09.2007 -iaurt delicios caspuni-caise 4x125g lotul cu data expirarii 20.08.2007.

    Compania Danone a confirmat, miercuri, ca utilizeaza preparatele de fructe continand guar, considerat de autoritati ca fiind nociv pentru sanatatea consumatorilor, insa precizeaza ca toate produsele realizate, implicit iaurturile cu fructe, nu prezinta riscuri pentru populatie. Dioxina este o substanta cancerigena utilizata frecvent in industria alimentara, iar in doze de peste un miligram pe kilogram provoaca intoxicatii care pot produce malformatii ale fetusilor in cazul gravidelor si maresc riscul dezvoltarii cancerului la persoanele afectate. (NewsIn)

    1 COMENTARIU

    1. LUNI: Danone cu arsenic
      MARTI: Danone cu cianura
      MIERCURI: Danone cu sulfura de carbon
      JOI: Danone cu botulina
      VINERI: Danone cu curara
      SIMBATA: Danone cu…ati ghicit!…dioxina

      Romani, regasiti-va papilele gustative! Si nu va mai lasati innebuniti de reclame.
      Chiar nu s-a intrebat nimeni ce cauta guma guar intr-un iaurt? Sau gelatina in smintina? Sau ce alte chimicale mai baga Danone si altii in produsele lactate?