Wikipedia si Bacaul

  0
  24

  M-am jucat si eu putin cu “scannerul lui Virgil” sa vad cu ce contribuie bacauanii la Wikipedia.

  Asa am aflat ca cineva de pe un computer al Universitatii din Bacau a contribuit la o lista in care erau prezentati romanii cu contributii importante in Fizica: l-a scos pe Ion Agarbiceanu care nu stiu cum se ratacise acolo. Asta, pe 26 ianuarie 2006.

  Pe 5 mai, la rubrica cu personalitatile importante care s-au nascut in acea zi, un user care folosea computerul Universitatii a adaugat un nume: Adi Ceasar, IT expert. Numele a fost scos ulterior de al wikipedist. Dar a doua zi, pe 6 mai 2006, userul mai face o incercare si aflam cine este Adi Ceasar: unul din cei trei ingineri de sistem ai Universitatii Bacau.

  Mai misto mi se pare faza cu un user care a folosit computerul RAFO, pe 23 septembrie 2005: acesta a ascos o referinta de la definitia “Bacau” in care se specifica modul in care se pronunta in maghiara substantivul propriu Bacau. Nice…

  Modul in care a fost modificata definitia pentru Bacau in Wikipedia

  Modul in care a fost modificata definitia pentru Bacau in Wikipedia


  Cineva de la Dedeman a corectat o referinta la un articol referitor la bufnita

  Rafo a avut o multime de contributii, din care menztionez cateva:

  – pe 24 august 2005, un onestean care butona de pe computerele RAFO a sters tot articolul referitor la Gigi Becali, dupa cum se poate vedea aici.
  – Tot de la RAFO, pe 24 august 2005, este modificat articolul referitor la Corneliu Zelea Codreanu (i se sterge numele originar – Zelinski)
  – Pe 17 octombrie 2005, tot cineva de la RAFO sterge intreg articolul despre Noua Dreapta
  – Pe 14 aprilie, userul de la RAFO corecteaza un articol referitor la modul in care se construieste o bomba puturoasa (stink bomb)