Accidentul de la marginea Bacaului

  2
  23

  morti sant bacauAccidentul de munca de la santierul viitorului supermaket Real din Bacau ar trebui sa deschida calea catre o ancheta riguroasa.

  Doi barbati au murit si al treilea a fost ranit dupa ce un mal a cedat sub greutatea unei basculante iar pamantul a cazut peste muncitorii care sapau un sant pentru viitoarea canalizare a supermarketului.

  Presa locala a scris de mai multe ori ca santierul nu are autorizatiile in ordine. Cum a scris, asa a ramas.

  Autoritatile locale s-au facut ca amendeaza firma de constructii, insa nu au actionat-o si in instanta dupa ce firma constructoare nu a oprit lucrarile pana la obtinerea tuturor autorizatiilor.

  Interesele sunt mari; o multime de cosnilieri municipali (de la toate partidele) care au votat cu ochii inchisi planul de urbanism zonal si un schimb de terenuri intre consiliul local si firma care construieste supermarketul au de castigat de pe urma lucrarilor.

  Mai nou, despre problemele legale ale santierului scrie si presa centrala:

  Dosar penal pentru supermarket ilegal la Bacau

  Foto: ProTV

  2 COMENTARII

  1. Din cate vad lucrariel par a fi sistate. Se asteapta linistirea apelor dupa care isi vor relua activitatea ca si cum nimic nu s-a intamplat.
   Sunt patati destul de multi in afacerea asta.
   Nici macar nu se vor lua masuri de protectia muncii. Totul va fi la fel peste tot. Nu cred este un singur caz. Protectia muncii poate sa mai stea ca ei se misc oricum.
   Cat despre accident in sine… patronul poate sa zica ca de vina sunt tot muncitorii.