Cat valoreaza terenul de sub Stadion?

  2
  54

  Stadionul municipal BacauPrimaria ii da inainte cu intentia de a demola Stadionul municipal. Parerea mea e ca e o initiativa proasta, care va costa multe voturi.

  Dar alta e problema.

  Eu am facut acum cateva luni un subiect cu niste terenuri de tenis de langa stadion. Am “sondat” piata imobiliara si agentiile mi-au zis ca pretul zonei este de circa 1.000 de euro/mp.

  Acum, o expertiza comandata de municipalitate vine si spune ca pretul pietei este numai 590 euro/mp.

  Urmare a acestei hotarâri, prin Comanda nr. 30994 din 25.07.2007 a fost comandat si s-a realizat un Raport de Evaluare de catre S.C. SIERRA QUADRANT CONSULTING GRUP S.A. , a terenului în suprafata de 4,52 ha teren ce apartine domeniului public al Municipiului Bacau, din strada Marasesti, potrivit adreselor si documentatiilor înaintate de catre Primaria Municipiului Bacau.

  Evaluarea s-a facut prin metoda analizei cererii si metoda celei mai bune utilizari. Din valoarea totala obtinuta, s-a scazut costul estimat al demolarii si indepartarii deseurilor in valoare de 570.100 euro.

  Valoarea finala de piata a terenului de 4,52 ha a fost stabilita la 590 euro/mp.

  Potrivit prevederilor art. 17 din Legea 50/1991, pretul minim se calculeaza astfel incat sa asigure recuperarea in 25 de ani a pretului de vanzare al terenului, in conditii de piata, la care se adauga costul lucrarilor de infrastructura aferente.

  In urma calculelor, a rezultat ca pretul minim de pornire a licitatiei este de 77,08 RON/mp/an, respectiv de 23,6 euro/mp/an.

  Deci avem:

  1. O comanda si nu o licitatie pentru evaluarea terenului.

  2. Comanda este data cu cateva zile INAINTE de aprobarea hotararii privind contractul de concesionare al terenului de sub stadion. Comanda e din 25.07 iar abia pe 31.07 are loc sedinta de consiliu in care s-a votat aprobarea caietului de sarcini cu documentatia aferenta licitatiei pentru concesionarea suprafe?ei de 4,52 ha teren ce apartine domeniului public al municipiului Bacau, din strada Marasesti, precum si a contractului cadru de concesionare”.

  Ce sa mai spun?! Rusinica!

  Foto: Agenda Bacau

  2 COMENTARII

  1. Ne chinuim degeaba sa demonstram ceva. Problema e simpla: CEL MAI MARE TUN IMOBILIAR DIN ISTORIA BACAULUI. Daca ii reuseste asta lui Stava, Seche poate spune linistit ca a fost primar degeaba 8 ani. Pe langa asta, zici ca Seche a vandut lumanari la poarta bisericii. DNA-ul ar trebui sa-si ceara scuze si sa-i dea certificat de buna purtare.