Un nou supermarket

  Daca nu stiati ce se construieste cu atata ravna in spatele Universitatii, langa politia municipiului Bacau, ei, bine, acolo va fi un nou supermarket. Cu o suprafata de 4.600 mp, investitia este de circa 3,5 milioane de euro si a obtinut autorizatia de constructie fix pe 15 mai, anul acesta.

  Supermarketul va fi construit de Gimrom Holding, care mai are inca cinci unitati in Bucuresti si Iasi si care mai deschide un magazin si la Focsani.

  Parerea mea e ca locul e prost ales. Strada ingusta, extrem de circulata, fara parcari. Constructia va fi inghesuita intre parc si sosea.

  Acum cu supermarketurile, mai era vorba sa se faca un Kaufland, pe locul fostei mori “Aurora”, pe strada Nicu Enea. Mai era vorba de inca un magazin Billa pe locul fostei tipografii de pe strada Mioritei.

  Cladirile s-au demolat, dar constructia nu a inceput.

  A, si mai este si Fidelio, peste drum de autogara in care nu intra aproape nimeni. Muzeu curat.

  2 COMENTARII

  1. Dar la coltul de parc din dreptul viitorului supermarket te-ai gandit ca ar putea deveni parcare printr-o simpla hotarare de consiliu sau o retrocedare? Ca apar mostenitori imediat cand e vorba de un teren luat la ochi de cate un politician (vezi cazurile Umbrarescu-benzinaria de la spital sau mai nou Palar)

  2. Retrocedare ar fi mai greu, ca parcul a apartinut lui Mircea Cancicov, care, facand parte din Guvernul Antonescu, a fost condamnat ca si criminal de razboi si i-a fost confiscata averea. O hotarare de consiliu e mai simpla, vezi cazul viitorului campus care se va cosntrui peste garajele Primariei din parc…