Apropo de demolarea stadionului

  2
  20

  Mi-a picat fisa cam tarziu, dar s-a intamplat. In calculul facut de firma de consultanta cu privire la valoarea terenului, se spune ca din pretul celor 4,5 hectare de sub stadion se scad vreo 570.000 de euro, la cat s-a estimat ca ar costa demolarea si curatarea zonei.

  Pai, de ce?

  Adica, firma va plati o taxa de concesiune anuala egala cu valoarea terenului (constatata de firma evaluatoare) minus valoarea demolarii, totul impartit la 25 (de ani).

  Pai, nu-i corect. Practic, scazandu-se din valoarea terenului pretul demolarii, rezulta o paguba de jumatate de milion de euro pentru oras. Adica, demolarea stadionului e platita de noi. Pentru ca orasul nu incaseaza acesti bani, deci, ii pierde.

  Mai clar, e problema alora care vor sa faca nu-stiu-ce supermarket ca vor neaparat sa demoleze stadionul. Sa-l demoleze, sa plateasca pentru asta, dar sa nu deconteze cheltuiala cu demolarea la bugetul local.

  Pentru ca asta inseamna scaderea celor 570.000 de euro din taxa de concesiune.

  Potrivit prevederilor art. 17 din Legea 50/1991, pretul minim se calculeaza astfel incat sa asigure recuperarea in 25 de ani a pretului de vanzare al terenului, in conditii de piata, la care se adauga costul lucrarilor de infrastructura aferente.

  2 COMENTARII