Baieti, ati inteles gresit

  0
  23

  Baietii au scris un articol in care sustin ca municipalitatea bacauana va emite o emisiune de obligatiuni de 120 de milioane pentru a plati datoriile CET.

  […]s-a declarat de acord cu emiterea de obligatiuni municipale in valoare de maximum 120 milioane RON destinati platii datoriei acumulate la E-on Gaz de catre CET SA si, pe cât posibil, reabilitarii si modernizariii punctelor termice si instalatiilor de transport agent termic.

  Fratilor, ati inteles un pic gresit. Daca v-ati fi uitat putin pe proiectul de hotarare ati fi vazut ca e vorba de o modificare a unei decizii mai vechi, prin care deja s-a contractat o linie de credit in valoare de 1.200 de miliarde (lei vechi), destinat finantarii unei serii de investitii din oras.

  desteptarea.jpgPrin hotararea de saptamana trecuta s-a introdus doar un alt obiectiv de finantat – si anume plata datoriilor CET catre E.On. Gaz.

  Subiectul nu era, deci, ca Primaria emite o noua serie de obligatiuni. Pentru ca linia de credit exista deja. Subiectul, daca doreati sa-l gasiti, era ca o linie de credit destinata finatarii unor obiective de investitii este utilizata pentru plata unor datorii.

  Adica, vom plati de acum incolo (ah, de peste doi ani incolo, ca linia de credit are o perioada de gratie de 3 ani si a fost contractata anul trecut) inca 20 de ani pentru a scoate CET-ul din rahat din situatia dificila adusa de unii baieti veseli.

  Si motivatia este de-a dreptul hilara:

  Investitiile CET SA transferate domeniului public al Municipiului Bacau pot fi finantate din credit, pentru ca in obiectul acestuia, aprobat prin HCL 200/2006, art. 1 liniuta 7 era prevazuta si „reabilitarea si modernizarea punctelor termice si instalatiilor de transport agent termic”.
  Pentru ca achitarea obligatiilor Municipiului Bacau pentru patrimoniul preluat este o refinantare a unor investitii realizate anterior, este necesara completarea HCL 200/2006 prin reformularea art. 1 liniuta 7, astfel : „- reabilitarea si modernizarea punctelor termice si instalatiilor de transport agent termic precum
  si refinantarea investitiilor cu privire la acestea”.

  Ups… si e si deschidere de ziar…