Terorism…in familie

  8
  25

  Dom’le, cum sa spun, sunt eu mai moldovean de felul meu, oleaca mai puturos, da’ cand mi se aprinde flama, mi se lumineaza mintea.

  Bunaoara, am citit cu interes stirea de pe Hotnews referitoare la o presupusa revolta a bloggerilor din Romania contra faptului ca TVR a scos din grila emisiunea “Lumea citeste”, sustinuta de Ioan T. Morar:

  Blogerii protesteaza in urma deciziei TVR de a scoate din grila de programe mai multe emisiuni culturale. Astazi, la ora 19 00, la poarta din Pangratti, se vor intalni pentru ceea ce ei au numit o “lectura de protest”. Intalnirea e menita a atrage atentia asupra proastei calitati a emisiunilor tv.

  (Sa zicem ca nu am vazut ca in stire se spunea ca mitingul e programat pentru luni iar informatia a aparut marti, pe 4 septembrie. Daca azi nu e 4, imi cer scuze, dar eu cred ca este).

  Sincer, nu am vazut celebra emisiune si nu ma pot pronunta in privinta ei. Nu urmaresc televiziunile, cu atat mai putin TVR-ul.

  M-a emotionat, in schimb, apelul bloggeritei. Care cu lacrimi cazand pe tastatura indemna lumea sa iasa in strada sa protesteze. Sa vina fiecare cu cate o carte… Bla Bla Bla.

  M-a emotionat, pe naiba. Abia aici mi s-a aprins beculetul. Cine este aceasta “Terorista” care face aceste apeluri?

  Si ce legatura poate sa aiba cu Ion T. Morar?

  Pai, domeniul terorista.ro este inregistrat pe o adresa de e-mail a editurii Polirom din Iasi.

  Mai precis pe adresa fostului SGR de la Suplimentul de cultura, Victor Jalba.

  Aceeasi editura care a scos Cartea de la capatul lumii a lui Ioan T. Morar.

  Deci, cititoarea – terorista nu e tocmai dezinteresata atunci cand face acest apel.

  Acuma, domnii intelectuali rafinati n-au decat sa-mi sara in cap. N-aveti decat, dar, ce va rog: cand mai faceti manifestari de astea, nu mai spuneti ca o faceti in numele tuturor bloggerilor si anuntati macar ca aveti un interes. Ca persoana pe care o sprijiniti va e prieten, amic, client, dar nu anuntati ca veniti sa salvati cultura.

  Later edit: Mea culpa, domnul Jalba nu mai e SGR la Suplimentul de Cultura.

  Totusi, ramane in continuare valabil faptul ca domeniul Teroristei a fost inregistrat folosind-se de e-mailul domnului Jalba, de pe domeniul polirom.ro.

  8 COMENTARII

  1. Ai un pic de dreptate, adica ai demonstrat si un oarece posibil interes material. Dar chiar nu cred ca este exclusa total buna-intentie, oricare o fi aia la un miting al… bloggerilor.
   Emisiunea lui Morar o urmaream, dar locul ei e pe TVR Cultural, nu in alta parte. Cit priveste calitatea, pe mine nu m-a convins, dar parea un pic peste media emisiunilor de acest fel. In concluzie, nu ma vad iesind la protest cu cartea in mina nici in Pangratti, nici aiurea. Poate nu sint suficient de trendy, dar asta e.
   Pe de alta parte, mie mi-e clar ca si daca emisiunea ar fi fost exceptionala, TVR ar fi extirpat-o. Exact, pentru ca ar fi fost exceptionala.

  2. Stimata doamna Boca, nu am ambitii in ceea ce priveste dezvaluirile incendiare. Singura mea problema este ca o initiativa, care poate fi laudabila din punct de vedere cultural, a fost lansata de niste persoane care se afla in relatii apropiate (prietenie, afaceri, etc.) cu persoana domnului Ioan T. Morar FARA sa se anunte public acest lucru.

   Daca ii criticam pe politicieni cand procedeaza astfel, hai sa masuram cu aceeasi unitate si faptele noastre.

   Nu era, cred, nici o problema daca la momentul cand s-a demarat aceasta campanie s-ar fi anuntat ca initiatorii ei sunt prietenii domnului Morar.

   Ascunzandu-se acest lucru si lasandu-se impresia ca e vorba de o “emanatie” a blogosferei, a telespectatorilor, a mai stiu eu cui, cred ca se poate vorbi lejer de o tentativa de manipulare.