Cum o duc miliardarii Bacaului

  Cu economia judetului stim cum sta treaba. Cum o duc miliardarii din judet ne-o spune Financiarul.

  Pe scurt:

  Dragos si Adrian Paval, oamenii care au dezvoltat grupul de firme Dedeman, o duc bine. Firma – mama, Dedeman SRL a incheiat 2006 cu un profit dublu fata de 2005. Si celelalte firme au inregistrat profit.

  Costel Casuneanu, care controleaza Pa&Co International, a platit 29 de miliarde lei vechi impozit pe profit. Firma a realizat vanzari de 4,7 miliarde pe zi. Profitul net a scazut, insa, cu 1,2 milioane lei noi (12 miliarde lei vechi).

  oameni de afaceriDorel Umbrarescu, bacauanul cunoscut in general pentru UMB Spedition, o duce bine. Una din firme a crescut cifra de afaceri de peste 35 de ori fata de 2005, cu numai doi angajati. Profitul net al UMB Spedition a crescut de trei ori fata de 2005.

  Astea sunt cele trei exemple bune. Urmeaza alte trei cazuri in care treburile nu au mers prea bine.

  Este vorba de Ionel Maftei (Matalbac & Farbe, profit de 444.000 lei, dar cifra de afaceri in scadere constanta, in 2006, cam jumatate din valoarea din 2003), Costica Rusu (Unic General Constructor, profit net de 455.000 lei la o cifra de afaceri de 13,1 milioane lei), si Damian Mereu (fabrica de biscuiti Croco, pierderi de 500.000 lei, la o cifra de afaceri de 27,6 milioane lei).

  Toata povestea poate fi citita aici, plus alte exemple din Regiunea Nord – Est.

  Tabelul cu cifrele

  Foto: Financiarul